Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kremalı makaronun püf noktaları şunlardır:
- Yumurta Akının Bayat Olması: Makaron yapımında bayat yumurta akı kullanmak önemlidir 15.
- Hassas Terazi Kullanımı: Gramajların doğru olması için hassas terazi kullanılmalıdır 15.
- Merengin Çırpılması: Mereng (çırpılmış yumurta akı karışımı) tıraş köpüğü kıvamına gelene kadar iyice çırpılmalıdır 15.
- Kurutma İşlemi: Makaronlar, tepsiye sıkıldıktan sonra üstü kabuk bağlayana kadar fırında verilmemeli, oda sıcaklığında kurutulmalıdır 15.
- Soğutma: Makaronlar piştikten sonra hemen dokunulmamalı, tamamen soğuyana kadar beklenmelidir 15.
- Dolgu Kreması: Ganaj kreması gibi kremalı dolgular, buzdolabında soğutulduktan sonra kullanılmalıdır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: