Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kremalı makaron yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları:
- Yumurta beyazı: Yumurta beyazlarını traş köpüğü kıvamına gelene dek çırpmak gerekir 1. Bu kıvama gelip hala çırpmaya devam edilirse yumurta beyazı söner 1.
- Ölçüler: Malzeme miktarlarındaki değişimler hamuru ve pişmeyi etkileyeceğinden, ölçülere dikkat edilmelidir 2.
- Hava kabarcıkları: Hamuru karıştırırken ve sıkma torbasından tepsiye sıkarken hava kabarcıkları oluşur 25. Bu kabarcıklar, makaronların çatlamasına neden olur 25. Oluşan kabarcıklar, tepsiyi sertçe tezgaha vurarak veya bir kürdanla patlatılarak yok edilmelidir 15.
- Dinlendirme: Makaronlar, tepsiye sıkıldıktan sonra üzerleri kabuk bağlayana kadar (yaklaşık 30 dakika) oda sıcaklığında dinlendirilmelidir 13.
- Pişirme süresi: Makaronlar fırında fazla tutulmamalıdır; fazla pişirilirse sakız gibi olur, az pişirilirse kuru kalır 1. İlk 12 dakika fırın kapağı açılmamalıdır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: