Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Vanilyalı makaron yapmak için gerekli malzemeler:
- 3 yumurta 1;
- 110 gr badem unu 1;
- 200 gr pudra şekeri 1;
- 1/3 çay kaşığı vanilya özütü 1;
- 1 çubuk vanilya 1;
- 50 gr toz şeker 1.
Yapılışı:
- Yumurtaları 24 saat öncesinde kırıp beyazlarını bir kapta buzdolabına koyun 1. Kullanmaya başlamadan önce çıkartıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin 1.
- Vanilya çubuğunu ikiye kesin, içini sıyırın ve ayırın 1.
- Badem ununu ve pudra şekerini mutfak robotunda çekin 1.
- Cam ya da metal bir kasede yumurta beyazları, toz şeker, vanilya çubuğunun içi ve vanilya özütünü ekleyip köpük olana kadar çırpın, köpük olur olmaz bırakın 1.
- Spatula ile kuru malzemeyi köpüğe ekleyip yavaşça ve uzunca karıştırın 1.
- Karışımı sıkma poşetine doldurup yağlı kağıt serili tepsiye aralıklarla yuvarlaklar halinde sıkın 1.
- Tepsiyi tezgaha vurarak havanın çıkmasını sağlayın ve 30 dakika oda sıcaklığında beklemeye bırakın 1.
- 150 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin 1.
- Macaronlar iyice soğuduktan sonra iki macaron arasına ganaj olarak tercih edeceğiniz bir pudingi yapıp ekleyin (kakaolu, meyveli) 1.
Püf noktaları:
- Malzeme miktarlarındaki fazla değişimler hamuru ve hamurun pişmesini etkileyecektir, bu yüzden ölçülere dikkat edin 1.
- İlk denemenizde tek renk ve tek aroma kullanmakta fayda var 1.
- Hamuru karıştırırken ve krema torbasından tepsiye sıkarken hava kabarcıkları oluşuyor, bu yüzden hamurları tepsiye sıktıktan sonra tepsiyi tezgâha birkaç kez vurmak iyi oluyor, kabarcıklar patlıyor 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: