Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Vanilyalı makaron yapmak için gerekli malzemeler:
- 105 gr pudra şekeri 1;
- 105 gr toz badem 1;
- 40 gr yumurta beyazı 1;
- 1/2 paket vanilya 1;
- 94 gr toz şeker 1;
- 31,5 ml su 1;
- 37,5 gr yumurta beyazı 1.
Ganaj için:
Yapılışı:
- Makaron Hamuru:
- Pudra şekeri, vanilya ve toz badem robotta çekilir 1.
- Yumurta beyazı ayrı bir kaba hazırlanır 1.
- Robotta inceltilen badem karışımı yumurta beyazıyla karıştırılır 1.
- Başka bir kaba yumurta beyazı koyulur 1.
- Toz şeker ve su ocakta kaynatılır 1.
- Kabarmaya başlayan yumurta beyazına kaynayan şeker ilave edilip çırpmaya devam edilir 1.
- Çırpılmış yumurta beyazı önceden hazırlanan badem karışıma eklenir 1.
- Sıkma Torbasına Alma:
- Bir sıkma torbasına doldurulan macaron karışımı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıkılır 1.
- Pişirme:
- Önceden ısıtılmış, 150 dereceye ayarlanmış fırında 15-20 dakika pişirilir 1.
- Soğutma:
- Pişirilen macaronlar soğuyuncaya kadar bekletilir 1.
- Dolgu:
- Önceden hazırlanmış kremayla birbirlerine yapıştırılan macaronlar servis yapılır 1.
Püf Noktaları:
- Toz badem ve pudra şekeri robotta iyice çekilmelidir 1.
- Kabartılan yumurta beyazına 117 dereceye getirilmiş şeker ilave edilip soğuyana kadar çırpmaya devam edilir 1.
- Tepsiye sıkılan macaronlar üzeri kabuk tutana kadar bekletilmelidir 1.
- Tepsi birkaç kez vurularak makaronların iyice yerleşmesi sağlanmalıdır 1.
- Fırın her zaman önceden ısıtılmalıdır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: