Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Lokum gibi et pişirmek için aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz:
- Süt Kullanımı: Etin üzerine 1 su bardağı süt ekleyerek, tencerenin kapağını kapatıp düşük ısıda pişirmeye devam edin 1. Süt, etin protein yapısını çözerek daha yumuşak olmasını sağlar.
- Soğan Kullanımı: Doğranmış soğanı etin üzerine ekleyerek hem lezzetini artırın hem de etin yumuşamasını sağlayın 1. Soğan, etin lif yapısını yumuşatarak pişirme süresini kısaltır.
- Zencefil Eklenmesi: Birkaç dilim taze zencefili etin üzerine ekleyerek pişirdiğinizde, etin daha hızlı pişmesini ve daha yumuşak olmasını sağlar 1.
- Domates Kullanımı: Etin üzerine doğranmış domates eklemek, asidik yapısıyla etin daha hızlı yumuşamasına yardımcı olur 1.
- Marine Etme: Limon suyu ve zeytinyağı ile eti marine ederek, hem lezzetini hem de yumuşaklığını artırabilirsiniz 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: