Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Lokum gibi et pişirmek için bazı püf noktalar:
- Doğru et seçimi: Sinirsiz, genç bir hayvanın eti tercih edilmelidir 14. Etin güneş gören sırt bölgesi daha lezzetlidir 1.
- Marine etme: Et, süt, zeytinyağı veya soğan suyu gibi malzemelerle marine edilmelidir 14. Baharatlar eklendikten sonra ete masaj yapılarak sos iyice yedirilmeli ve et en az 2 saat buzdolabında bekletilmelidir 14.
- Mühürleme: Etin içindeki suyun içeride kalması için et, sıcak tava veya ızgaraya konulmalıdır 14.
- Pişirme süresi: Et, kendi yağında yavaş yavaş pişirilmelidir 24. Pişirme süresi yapılacak yemeğe göre ayarlanmalıdır 4.
- Sirke kullanımı: Pişirme sırasında birkaç damla elma veya üzüm sirkesi eklemek, etin daha yumuşak olmasını sağlar 14.
- Tuz ekleme zamanı: Tuz, etin pişmesine yakın eklenmelidir; aksi takdirde et sertleşir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: