Buradasın
Dana etinin lokum gibi olması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dana etinin lokum gibi olması için şu adımlar izlenmelidir:
- Doğru Et Seçimi: Dana lokumu, dananın sırt kısmından, sinir ve yağ içermeyen bonfile etinden seçilmelidir 13.
- Marinasyon: Et, zeytinyağı ile marine edilmeli ve üzerine tuz ile istenilen baharatlar eklenerek iyice ovalanmalıdır 14. Bu işlem, etin derin lezzetlerle dolmasını sağlar 1.
- Dinlendirme: Marine edilen et, en az 1 saat, ideal olarak 1 gün buzdolabında dinlendirilmelidir 14.
- Pişirme: Et, yüksek ateşte demir döküm tavada her iki tarafı 2'şer dakika mühürlendikten sonra, ağız tadına uygun bir şekilde pişirilmelidir 1.
- Ek Malzemeler: Pişirme sırasında birkaç damla sirke eklemek, etin daha da yumuşamasına yardımcı olur 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: