Kuzu lokumu pişirmek için iki farklı tarif önerisi: 1. Marine Edilmiş Kuzu Lokum Tarifi: Malzemeler: 9 adet lokum kuzu eti, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı biberiye, kaya tuzu. Yapılışı: 1. Bir kaba sıvı yağ, kekik ve biberiyeyi koyup karıştırın. 2. Üzerine kuzu etlerini ekleyip iyice harmanlayın. 3. Kabın üzerini streç filmle kaplayıp buzdolabında 1 saat bekletin. 4. Marine ettiğiniz etleri oda sıcaklığına gelene kadar bekletip kızdırdığınız döküm tavaya alın. 5. Etlerin tek tarafını çevirmeden pişirin, sulanıp dağılmamaları için alt tarafı piştikten sonra ters çevirip diğer tarafını da pişirin. 6. Ocaktan almadan hemen önce etlerin üzerine tuz serpin. 2. Kuzu Külbastı Tarifi: Malzemeler: 200 gr kuzu külbastı, 2 adet domates, 2 adet çarliston biber, 1 adet soğan, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 diş sarımsak, tuz, karabiber, kekik. Yapılışı: 1. Önceden ısıtılmış döküm tavaya az miktarda sıvı yağ ekleyin. 2. Kuzu külbastıların her iki tarafını 5’er dakika pişirerek mühürleyin. 3. Külbastıları boş bir fırın tepsisine alın. 4. Kuru soğan, patates, biber, domates ve sarımsağı ekleyip sıvıyağ ilave edin. 5. Damak tadınıza göre deniz tuzu ve karabiber ekledikten sonra sıcak su ekleyin ve fırına verin. 6. Daha önce 180 derece ısıttığınız fırında 30 dakika pişirin. 7. Dilerseniz kibrit patateslerle, dilerseniz közlenmiş biber ve domateslerle servis edin.