• Buradasın

    Lokum et hayvanın neresi?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Lokum et, hayvanın sırt kısmında bulunan bonfileden elde edilen yumuşak bir et çeşididir 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Et hangi hayvanlardan elde edilir?

    Et, sığır, koyun, keçi ve manda gibi hayvanlardan elde edilir. Sığır: Sığır, boğaların ve ineklerin, yani kasaplık büyükbaş hayvanların genel adıdır. Koyun: Kuzu, koyun ve keçi etleri, küçükbaş hayvan etleri sınıfına girer. Keçi: Manda: Tavuk, kaz, ördek ve hindi gibi kümes hayvanlarının etleri ise beyaz et çeşitleri sınıfına girer.

    En iyi dana lokum hangi etten yapılır?

    En iyi dana lokum, dananın sırt kısmından elde edilen, sinir ve yağ içermeyen bonfile etinden yapılır. Dana lokum, etin en yumuşak ve en pürüzsüz parçası olarak kabul edilir. Dana lokum yapımında kullanılabilecek diğer etler ise şunlardır: kontrfile; lokumluk dana bonfile. En iyi dana lokum etinin hangisi olduğuna dair kesin bir bilgi bulunmamaktadır. Dana lokum tarifi için aşağıdaki kaynaklara göz atılabilir: lezzet.com.tr; yemektekeyifvar.com; pembeblog.com.tr.

    Dana lokum nerenin eti?

    Dana lokum, dananın sırt bölgesinden elde edilen bir et çeşididir.

    Lokum neyden elde edilir?

    Lokum, şeker, nişasta ve su karışımından elde edilir. Ayrıca lokuma çeşni maddeleri, kuru ve/veya kurutulmuş meyveler, sakız, kakao, çikolata, susam, haşhaş tohumu, hindistan cevizi rendesi gibi malzemeler de eklenir.

    En iyi et hayvanın neresinden çıkar?

    En iyi et, hayvanın sırt kısmından kuyruk sokumuna kadar olan bölgeden çıkar. Özellikle bonfile, antrikot, kontrfile gibi etler bu kısımdan kesilir.