Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Lokanta usulü acılı ezmenin içine şu malzemeler konur:
- 1 adet soğan 13;
- 2 diş sarımsak 13;
- 3 adet domates 13;
- 2 adet sivri biber 13;
- 1 adet kapya biber 13;
- maydanoz 13;
- nane yaprağı 1;
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- 1 tatlı kaşığı limon suyu 1;
- 1 tatlı kaşığı biber salçası 13;
- 1 çay kaşığı domates salçası 1;
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 13;
- 1 çay kaşığı siyah pul biber 1;
- 1 çay kaşığı nar ekşisi 13;
- 1 çay kaşığı toz sumak 1;
- tuz 13.
Baharat oranı, damak tadına göre ayarlanabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: