En güzel limonlu kek tarifi için gerekli malzemeler: 3 adet yumurta; 1,5 su bardağı toz şeker; 1 çay bardağı sıvı yağ; 1 su bardağı süt; 1 paket kabartma tozu; 1 paket vanilya; 1 adet rendelenmiş limon kabuğu; 5 yemek kaşığı limon suyu; 2,5 su bardağı un. Yapılışı: 1. Derin bir kaba 3 adet yumurta kırın ve üzerine 1,5 su bardağı toz şeker ekleyin. 2. Mikser ile köpürene kadar 3-4 dakika çırpın. 3. Kaba 1 su bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 4 ya da 5 yemek kaşığı limon suyu koyun ve mikser ile karıştırın. 4. Karışıma 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya ve 2,5-3 su bardağı arası unu eleyip, azar azar koyun ve yavaşça çırpın. 5. Son olarak, rendenin ince tarafı ile rendelenmiş 1 adet limon kabuğunu ekleyip karıştırın. 6. Orta boy yuvarlak bir kek kalıbının içini tereyağı veya margarin ile iyice yağlayın ve az miktarda un serpin. 7. Limonlu kek hamurunu kalıbın içine dökün ve kalıba eşit bir şekilde yayılmasını sağlayın. 8. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. 9. Kekin pişip pişmediğini bir kürdan yardımıyla kontrol edin; kürdan kuru çıkıyorsa kek pişmiş demektir. Püf noktaları: Malzemelerin oda ısısında olmasına dikkat edin. Yumurta ve şekeri beyaz köpük olana kadar çırpın. Fırını önceden ısıtın. Unu eleyerek ekleyin. İlk 30 dakika fırının kapağını açmayın. Limonlu kekin üzerine isteğe göre pudra şekeri serpiştirip servis edebilirsiniz.