Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Laz böreğinin püf noktaları şunlardır:
- Şerbetin Hazırlanışı: Şerbeti önceden hazırlayıp soğumaya bırakmak, tatlıya döküldüğünde hamurun iyi bir şekilde şerbeti çekmesini sağlar 3.
- Muhallebi Karışımı: Muhallebiyi yaparken malzemeleri eklerken ani hareketlerden kaçınmak ve sürekli karıştırmak gerekir 34.
- Yufkaların Yağlanması: Yufkaların arasına sürülen tereyağının yeterli miktarda olması, tatlının lezzetini artırır ve yufkaların gevrek olmasına yardımcı olur 4.
- Pişirme Sıcaklığı: Böreği 170-180 derece sıcaklıkta pişirmek, üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-40 dakika sürmek gerekir 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: