Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Laz böreğinin hamuru, merdane veya oklava yardımıyla olabildiğince ince açılır 5.
Hamur, şu şekilde açılır:
- Hamur için yumurta, su, yoğurt, sıvı yağ, sirke ve tuz derin bir kasede karıştırılır 5.
- Un azar azar eklenerek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğrulur 5.
- Hamur, üzeri örtülerek 15 dakika dinlendirilir 5.
- Hamur tekrar yoğurulup yirmi parçaya bölünür 5.
- Parçalardan biri alınıp nişastaya bulandıktan sonra oklava veya merdane ile açılır 5.
- Yufka, yağlanan fırın kabının boyutunda kesildikten sonra fırın kabına yerleştirilir 5.
- Artan kenarlar da üzerine yerleştirilir ve üzerine yağ gezdirilir 5.
Hamurun aşırı ince açılması gerekir, çünkü Laz böreği tarifi için ince katmanlar gereklidir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: