Buradasın
Laz Böreği'nin hamuru nasıl açılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Laz Böreği'nin hamuru şu şekilde açılır:
- Hamur Hazırlığı: 4 su bardağı un, 1 su bardağı su, 1 yemek kaşığı sirke, 1 çay kaşığı tuz ve yarım çay bardağı sıvı yağı bir kaba alıp yoğurun 24. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin 4.
- Bezelere Ayırma: Hamuru 12-14 bezeye ayırın ve üzerini nemli bir bezle örtüp dinlendirin 4.
- Açma İşlemi: Dinlenen bezeleri unlu bir zeminde açarak ince yufkalar hazırlayın 4.
Bu yufkalar, yağlanmış fırın tepsisine serilerek laz böreğinin katmanlarını oluşturur 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: