• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevapYaCevap
  • Seyahat
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • YemekYemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • YaCevap ›
    • Yemek ›

    Lakerdanın yumuşak olması için ne yapmalı?

    • Yemek
    • Balık
    • Tarif

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A skilled cook in a sunlit Turkish kitchen carefully slices a fresh, oily bonito with a sharp knife, while a bowl of pink-tinged water and coarse salt sits nearby on a marble counter.
    Lakerdanın yumuşak olması için balığın yağlı ve sert etli olması gerekmektedir 3. Ayrıca, omuriliği ve kan pıhtıları iyice temizlenmiş olmalıdır 13.
    Hazırlanma aşamasında ise şu noktalara dikkat edilmelidir:
    • Keskin bir bıçak kullanılarak balık ezilmeden dilimlenmelidir 3.
    • Tuz miktarı iyi ayarlanmalı, iri boyda palamut tercih edilmelidir 3.
    • Balığın suda bekletilmesi sürecinde suyun rengi açık pembe olana kadar birkaç kere değiştirilmelidir 3.
    Bu şekilde hazırlanan lakerda, serin bir yerde 2-3 hafta bekletildiğinde yumuşayacak ve ideal kıvama gelecektir 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. tr.wikipedia.org
        1
      2. bbnhaber.com.tr
        2
      3. goksinbalim.com.tr
        3
      4. birgun.net
        4
      5. mutfaksirlari.com
        5
    • Lakerda yapımında hangi balık türleri tercih edilir?

    • Lakerdanın tuzlama süresi ne kadar olmalıdır?

    • Lakerda hazırlarken dikkat edilmesi gereken püf noktaları nelerdir?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    A weathered Turkish fisherman with sun-wrinkled hands carefully pressing coarse salt onto glistening fresh bonito fillets laid out on a rustic wooden table by the Aegean coast.

    Lakerdaya neden tuz basılır?

    Lakerdaya tuz basılmasının sebebi, balığın bozulmadan uzun süre saklanmasını sağlamaktır. Lakerda, balık etinin fermente edilmesiyle hazırlanan bir yiyecek olduğundan, tuz sayesinde doğal probiyotikler oluşur ve bu probiyotikler çiğ balığı ön sindirim işlemine tabi tutar. Ayrıca, lakerda yapımında kullanılan tuzun, balığın her bir tarafına eşit şekilde dağılması, lakerdanın eşsiz lezzetini elde etmek için de önemlidir.
    • Gıda
    • YemekTarifleri
    • BalıkPişirme
    • Tuz
    5 kaynak
    A rustic wooden table in a Turkish seaside tavern, topped with thick slices of golden-brown salted bonito (lakerda), garnished with lemon wedges and fresh parsley, evoking the aroma of the sea and traditional flavors.

    Lakerda ne anlama gelir?

    Lakerda kelimesi, palamut, torik vb. balıklardan dilim dilim kesilerek yapılan salamura anlamına gelir.
    • Gıda
    • Balık
    • Salamura
    5 kaynak
    A rustic wooden table in a Turkish kitchen holds a freshly prepared plate of lakerda, garnished with black peppercorns and bay leaves, surrounded by small bowls of spices and a lemon wedge.

    Lakerdaya hangi baharatlar konur?

    Lakerdaya genellikle karabiber ve defne yaprağı baharatları eklenir.
    • Teknoloji
    • YemekTarifleri
    • Baharatlar
    • Yiyecekler
    5 kaynak

    Lakerda nasıl yapılır?

    Lakerda yapımı için gerekli malzemeler: 1 kg torik veya palamut balığı; bolca tuz (tercihen iri çekilmiş sanayi tuzu). Hazırlanışı: 1. Balıkların temizlenmesi: Balığı yüzgeçlerinden ayıklayın ve iç organlarını dikkatlice çıkarın. 2. Tuzlama işlemi: Balıkları buzlu sudan çıkardıktan sonra tekrar iyice temizleyin ve tuzlu ve buzlu suya koyun. 3. Kurutma: Dördüncü günün sonunda balıkları sudan çıkarın ve iyice kurulayın. 4. Saklama: Cam veya teneke kaplara bol miktarda tuz serpin ve kurutulmuş balıkları bu tuzun üzerine yerleştirin. 5. Servis: Balıkları ince dilimler halinde kesin ve üzerine zeytinyağı ve limon dökerek sunun.
    • Teknoloji
    • YemekTarifleri
    • Balık
    • Hazırlık
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"hsf90":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem/","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping/","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance/","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap/","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/travel/","title":"Seyahat","id":"travel"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel/","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"dialogProps":{"host":"yandex.com.tr","lang":"tr","project":"neurolib","queryParams":{"exp_flags":"skin","preset":"oceania","utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Flakerdanin-yumusak-olmasi-icin-ne-yapmali-3163145597%3Flr%3D213%26ncrnd%3D44925","tld":"com.tr","platform":"desktop"},"className":"PortalHeader-User"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"7269948281757153939","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1757153956682433-14574624151781435399-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-166-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"hsf9w01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"hsf91":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"hsf9w02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"hsf92":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"Lakerdanın yumuşak olması için **balığın yağlı ve sert etli** olması gerekmektedir [```3```](https://www.goksinbalim.com.tr/makaleler/makaleler/lakerda-az-bilinen-fermente-bir-gida). Ayrıca, **omuriliği ve kan pıhtıları iyice temizlenmiş** olmalıdır [```1```](https://tr.wikipedia.org/wiki/Lakerda)[```3```](https://www.goksinbalim.com.tr/makaleler/makaleler/lakerda-az-bilinen-fermente-bir-gida).\n\n**Hazırlanma aşamasında** ise şu noktalara dikkat edilmelidir:\n- **Keskin bir bıçak** kullanılarak balık ezilmeden dilimlenmelidir [```3```](https://www.goksinbalim.com.tr/makaleler/makaleler/lakerda-az-bilinen-fermente-bir-gida).\n- **Tuz miktarı** iyi ayarlanmalı, iri boyda palamut tercih edilmelidir [```3```](https://www.goksinbalim.com.tr/makaleler/makaleler/lakerda-az-bilinen-fermente-bir-gida).\n- **Balığın suda bekletilmesi** sürecinde suyun rengi açık pembe olana kadar birkaç kere değiştirilmelidir [```3```](https://www.goksinbalim.com.tr/makaleler/makaleler/lakerda-az-bilinen-fermente-bir-gida).\n\nBu şekilde hazırlanan lakerda, **serin bir yerde 2-3 hafta bekletildiğinde** yumuşayacak ve ideal kıvama gelecektir [```1```](https://tr.wikipedia.org/wiki/Lakerda)[```3```](https://www.goksinbalim.com.tr/makaleler/makaleler/lakerda-az-bilinen-fermente-bir-gida).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://tr.wikipedia.org/wiki/Lakerda","title":"Lakerda - Vikipedi","shownUrl":"https://tr.wikipedia.org/wiki/Lakerda","rel":"nofollow"},{"sourceId":2,"url":"https://bbnhaber.com.tr/mutfak/lakerda-nedir-ve-nasil-yapilir-162029h","title":"Lakerda Nedir ve Nasıl Yapılır? | BBN Haber","shownUrl":"https://bbnhaber.com.tr/mutfak/lakerda-nedir-ve-nasil-yapilir-162029h","rel":"nofollow"},{"sourceId":3,"url":"https://www.goksinbalim.com.tr/makaleler/makaleler/lakerda-az-bilinen-fermente-bir-gida","title":"Lakerda - Az Bilinen Fermente Bir Gıda","shownUrl":"https://www.goksinbalim.com.tr/makaleler/makaleler/lakerda-az-bilinen-fermente-bir-gida","rel":"nofollow"},{"sourceId":4,"url":"https://www.birgun.net/haber/lakerda-nedir-ve-nasil-yapilir-lakerda-hangi-baliktan-yapilir-lakerda-kac-gunde-olur-ornek-lakerda-tarifi-561132","title":"Lakerda Nedir ve Nasıl Yapılır? Lakerda Hangi Balıktan...","shownUrl":"https://www.birgun.net/haber/lakerda-nedir-ve-nasil-yapilir-lakerda-hangi-baliktan-yapilir-lakerda-kac-gunde-olur-ornek-lakerda-tarifi-561132","rel":"nofollow"},{"sourceId":5,"url":"https://mutfaksirlari.com/lakerda.html","title":"Lakerda – Mutfak Sırları – Pratik Yemek Tarifleri","shownUrl":"https://mutfaksirlari.com/lakerda.html","rel":"nofollow"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Lakerdanın yumuşak olması için ne yapmalı?","homeUrl":"/yacevap","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"tags":[{"href":"/yacevap/t/yemek","text":"Yemek"},{"href":"/yacevap/t/balik","text":"Balık"},{"href":"/yacevap/t/tarif","text":"Tarif"}],"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görseller kötü"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Lakerda yapımında hangi balık türleri tercih edilir?","url":"/search?text=Lakerda+yap%C4%B1m%C4%B1nda+hangi+bal%C4%B1k+t%C3%BCrleri+tercih+edilir%3F&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Lakerdanın tuzlama süresi ne kadar olmalıdır?","url":"/search?text=Lakerda+tuzlama+s%C3%BCresi&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Lakerda hazırlarken dikkat edilmesi gereken püf noktaları nelerdir?","url":"/search?text=Lakerda+yaparken+dikkat+edilmesi+gerekenler&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=Lakerdan%C4%B1n+yumu%C5%9Fak+olmas%C4%B1+i%C3%A7in+ne+yapmal%C4%B1%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"imageThumbProps":{"alt":"A skilled cook in a sunlit Turkish kitchen carefully slices a fresh, oily bonito with a sharp knife, while a bowl of pink-tinged water and coarse salt sits nearby on a marble counter.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16658558/picture-CbReFVfJYcn2IXg32lug/orig"},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"7269948281757153939","reqid":"1757153956682433-14574624151781435399-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-166-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görseller kötü"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1757153956682433-14574624151781435399-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-166-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"hsf9w03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"hsf93":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://tr.wikipedia.org/wiki/Lakerda?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://harbiyiyorum.com/lakerda-nedir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.baliklar.gen.tr/lakerda.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://bbnhaber.com.tr/mutfak/lakerda-nedir-ve-nasil-yapilir-162029h?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.boluolay.com/haber/22288662/lezzet-patlamasi-palamutla-essiz-lakerda-yapimini-kesfedin?size=16&stub=1"],"header":"Lakerdaya neden tuz basılır?","teaser":"Lakerdaya tuz basılmasının sebebi, balığın bozulmadan uzun süre saklanmasını sağlamaktır. Lakerda, balık etinin fermente edilmesiyle hazırlanan bir yiyecek olduğundan, tuz sayesinde doğal probiyotikler oluşur ve bu probiyotikler çiğ balığı ön sindirim işlemine tabi tutar. Ayrıca, lakerda yapımında kullanılan tuzun, balığın her bir tarafına eşit şekilde dağılması, lakerdanın eşsiz lezzetini elde etmek için de önemlidir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/lakerdaya-neden-tuz-basilir-4054412342","tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"Gıda"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/balikpisirme","text":"BalıkPişirme"},{"href":"/yacevap/t/tuz","text":"Tuz"}],"imageThumbProps":{"alt":"A weathered Turkish fisherman with sun-wrinkled hands carefully pressing coarse salt onto glistening fresh bonito fillets laid out on a rustic wooden table by the Aegean coast.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16401355/picture-sDe7VfrhO0oVVkhA2P4i/orig"}},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.sabah.com.tr/tdk-anlami/lakerda-ne-demek-lakerda-tdk-sozluk-anlami?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.mynet.com/lakerda-ne-demek-lakerda-kelimesinin-tdk-sozluk-anlami-nedir-170100156587?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.etimolojiturkce.com/kelime/lakerda?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/lakerdanin-hikayesi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://eksisozluk.com/lakerda--54325%3fp=14?size=16&stub=1"],"header":"Lakerda ne anlama gelir?","teaser":"Lakerda kelimesi, palamut, torik vb. balıklardan dilim dilim kesilerek yapılan salamura anlamına gelir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/lakerda-ne-anlama-gelir-3839404676","tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"Gıda"},{"href":"/yacevap/t/balik","text":"Balık"},{"href":"/yacevap/t/salamura","text":"Salamura"}],"imageThumbProps":{"alt":"A rustic wooden table in a Turkish seaside tavern, topped with thick slices of golden-brown salted bonito (lakerda), garnished with lemon wedges and fresh parsley, evoking the aroma of the sea and traditional flavors.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16495301/picture-YKHTTYJEVyuPFCvjAWtb/orig"}},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/tarif/lakerda/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.yenibakishaber.com/lakerda-nasil-yapilir-lakerda-tarifinde-puf-noktalari-neler-lezzet-bombasi-lakerda-tarifi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://sanatgaleriesi.com.tr/lakerda-tarifi-nasil-yapilir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://mutfagimdantarifler.com/tariflerden/lakerda/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://karadenizsivesi.com/lakerda-tarifi/?size=16&stub=1"],"header":"Lakerdaya hangi baharatlar konur?","teaser":"Lakerdaya genellikle karabiber ve defne yaprağı baharatları eklenir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/lakerdaya-hangi-baharatlar-konur-3024460553","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/baharatlar","text":"Baharatlar"},{"href":"/yacevap/t/yiyecekler","text":"Yiyecekler"}],"imageThumbProps":{"alt":"A rustic wooden table in a Turkish kitchen holds a freshly prepared plate of lakerda, garnished with black peppercorns and bay leaves, surrounded by small bowls of spices and a lemon wedge.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16658558/picture-drttQnX7U3COFn9zakuC/orig"}},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.gurmerehberi.com/tarifler/lakerda?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://hayfene.com/blog/palamut-tarifi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://tr.wikipedia.org/wiki/Lakerda?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://bbnhaber.com.tr/mutfak/lakerda-nedir-ve-nasil-yapilir-162029h?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.birgun.net/haber/lakerda-nedir-ve-nasil-yapilir-lakerda-hangi-baliktan-yapilir-lakerda-kac-gunde-olur-ornek-lakerda-tarifi-561132?size=16&stub=1"],"header":"Lakerda nasıl yapılır?","teaser":"Lakerda yapımı için gerekli malzemeler: 1 kg torik veya palamut balığı; bolca tuz (tercihen iri çekilmiş sanayi tuzu). Hazırlanışı: 1. Balıkların temizlenmesi: Balığı yüzgeçlerinden ayıklayın ve iç organlarını dikkatlice çıkarın. 2. Tuzlama işlemi: Balıkları buzlu sudan çıkardıktan sonra tekrar iyice temizleyin ve tuzlu ve buzlu suya koyun. 3. Kurutma: Dördüncü günün sonunda balıkları sudan çıkarın ve iyice kurulayın. 4. Saklama: Cam veya teneke kaplara bol miktarda tuz serpin ve kurutulmuş balıkları bu tuzun üzerine yerleştirin. 5. Servis: Balıkları ince dilimler halinde kesin ve üzerine zeytinyağı ve limon dökerek sunun.","href":"/yacevap/c/yemek/q/lakerda-nasil-yapilir-768040716","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/balik","text":"Balık"},{"href":"/yacevap/t/hazirlik","text":"Hazırlık"}]}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"hsf9w04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"hsf94":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"hsf9w05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"hsf95":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"url":"https://www.tiktok.com/@yandex.turkiye","type":"tiktok","title":"TikTok"},{"url":"https://www.youtube.com/@YandexTurkiye","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://www.facebook.com/YandexComTr","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://www.instagram.com/yandex__turkiye/","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://x.com/yndxturkiye","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"hsf9w06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}