Evde labne peyniri yapmak için gerekli malzemeler: 400 ml süt; 400 ml krema; 1 yemek kaşığı yoğurt; 4 yemek kaşığı üzüm sirkesi; 1 tutam tuz. Yapılışı: 1. Kalın tabanlı bir çelik tencereye krema, süt, yoğurt, tuz ve sirkeyi alıp karıştırın. 2. Tencereyi ocağın üzerine yerleştirip kaynayana kadar ısıtın. 3. Kaynamaya başladıktan sonra 20 dakika süreyle tahta kaşıkla karıştırın. 4. Tencereyi ocağın üzerinden alın ve karışımı oda ısısında soğuyana kadar bekletin. 5. Büyük bir cam kasenin üzerine tel süzgeci yerleştirin ve içine iki kat tülbent koyun. 6. Suyu süzülene kadar bekletin. 7. Peyniri cam kasenin içine alıp mikserle çırpın. 8. Kasenin üzerini kapakla kapatıp peyniri buzdolabında bir gece bekletin. Not: Evde peynir yaparken hijyene dikkat etmek ve temiz bir ortamda çalışmak önemlidir.