Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pastörize sütten labne yapmak için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Sütü bir tencerede 5 dakika kaynatın 2.
- Serçe parmağınızla sütün sıcaklığını kontrol edin; parmağınız içinde 6-7'ye kadar sayabildiğiniz sıcaklığa ulaştığında işlem hazırdır 2.
- Beyaz peyniri çatalla iyice ezin ve 2-3 kaşık süt ekleyerek karıştırın 2.
- Ezilmiş peyniri tencereye döküp karıştırın 2.
- Tencereyi güzelce sararak 7-8 saat mayalanmaya bırakın 2.
- Mayalanan tencereyi örtülerden çıkarıp 1-2 saat buzdolabında bekletin 2.
- Tel süzgünün üzerine bir tülbent serin ve peynir karışımını dökün, tülbenti sıkıca bağlayın 2.
- 1-2 saatlik süzme işleminin ardından peyniri bir kaba alıp blenderdan geçirin 2.
Evde süt ürünleri hazırlarken güvenilir ve taze malzemeler kullanmak önemlidir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: