Kuzu Sac Tava Tarifi: Malzemeler: - 1 kg kuzu eti - 1 adet soğan - 4 adet sivri biber - 3 adet domates - 1/2 çay bardağı zeytinyağı - Tuz, karabiber, kimyon Hazırlanışı: 1. Kuzu etini küçük küçük doğrayın. 2. Geniş bir sac tavada zeytinyağını kızdırıp eti ekleyin ve sürekli karıştırarak suyunu salıp çekene ve yer yer kızarana kadar kavurun. 3. Yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip sürekli karıştırarak yumuşayana kadar kavurun. 4. Küçük küçük doğradığınız biberleri ekleyip birkaç dakika daha kavurun. 5. Doğradığınız domatesleri ekleyip karıştırın. 6. Kapağını kapatıp 15-20 dakika pişirin. 7. Tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip karıştırın ve ateşten alın. Afiyet olsun.