Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuzu lokumu pişirmek için iki farklı tarif önerisi:
- Marine Edilmiş Kuzu Lokum Tarifi 1:
- Malzemeler: 9 adet lokum kuzu eti, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı biberiye, kaya tuzu 1.
- Yapılışı:
- Bir kaba sıvı yağ, kekik ve biberiyeyi koyup karıştırın 1.
- Üzerine kuzu etlerini ekleyip iyice harmanlayın 1.
- Kabın üzerini streç filmle kaplayıp buzdolabında 1 saat bekletin 1.
- Marine ettiğiniz etleri oda sıcaklığına gelene kadar bekletip kızdırdığınız döküm tavaya alın 1.
- Etlerin tek tarafını çevirmeden pişirin, sulanıp dağılmamaları için alt tarafı piştikten sonra ters çevirip diğer tarafını da pişirin 1.
- Ocaktan almadan hemen önce etlerin üzerine tuz serpin 1.
- Kuzu Külbastı Tarifi 2:
- Malzemeler: 200 gr kuzu külbastı, 2 adet domates, 2 adet çarliston biber, 1 adet soğan, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 diş sarımsak, tuz, karabiber, kekik 2.
- Yapılışı:
- Önceden ısıtılmış döküm tavaya az miktarda sıvı yağ ekleyin 2.
- Kuzu külbastıların her iki tarafını 5’er dakika pişirerek mühürleyin 2.
- Külbastıları boş bir fırın tepsisine alın 2.
- Kuru soğan, patates, biber, domates ve sarımsağı ekleyip sıvıyağ ilave edin 2.
- Damak tadınıza göre deniz tuzu ve karabiber ekledikten sonra sıcak su ekleyin ve fırına verin 2.
- Daha önce 180 derece ısıttığınız fırında 30 dakika pişirin 2.
- Dilerseniz kibrit patateslerle, dilerseniz közlenmiş biber ve domateslerle servis edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: