Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuzu kavurma en güzel şekilde yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Malzemeler: 1 kg kuzu eti (tercihen kuzu sırtı veya but kısmı), 100 gr kuyruk yağı, tuz, karabiber, kekik 12.
- Hazırlık: Kuyruk yağını küçük parçalar halinde doğrayın ve tencerede orta ateşte yağını salana kadar kavurun 1.
- Etlerin eklenmesi: Kuzu etini küçük parçalar şeklinde doğrayıp yağa ekleyin ve tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirin 12.
- Tatlandırma: Etler pişince tuz, karabiber ve kekikle tatlandırın 1.
- Servis: Sıcak olarak servis yapın, yanında pilav veya lavaş ile sunabilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: