Buradasın
Fırında kuzu kuşbaşı en güzel nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fırında kuzu kuşbaşı pişirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
Malzemeler:
- 1 kg kuzu kuşbaşı et 1;
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- 2 adet soğan 1;
- 3 diş sarımsak 1;
- 2 adet havuç 1;
- 2 adet patates 1;
- 1 adet kırmızı biber 1;
- 1 adet yeşil biber 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber, pul biber, kekik 1;
- 1 su bardağı sıcak su 1;
- Yarım limon suyu 1;
- Maydanoz (süslemek için) 1.
Hazırlanışı:
- Kuzu kuşbaşı etini bir tencereye alın ve üzerine zeytinyağını ekleyip etler suyunu salıp çekene kadar kavurun 1.
- Soğanları piyazlık doğrayın, sarımsakları ince ince kıyın 1. Havuçları ve patatesleri küp küp doğrayın 1. Kırmızı ve yeşil biberleri doğradıktan sonra kavrulmuş etlerin üzerine ekleyin 1.
- Tuz, karabiber, pul biber ve kekik gibi baharatları ilave edin ve karıştırarak sebzelerin yumuşamasını sağlayın 1.
- Sıcak suyu ve limon suyunu ekleyin, tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin 1.
- Pişen karışımı fırın tepsisine alın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-40 dakika üzeri kızarana kadar pişirin 1.
- Fırından çıkardığınız kuzu kuşbaşı yemeğini, doğranmış maydanoz ile süsleyerek sıcak servis yapın 1.
Ayrıca, kuzu kuşbaşı güveç tarifi de deneyebilirsiniz 2. Bu tarifte, sebzelerle birlikte harmanlanan kuzu kuşbaşı, güveçte pişirilerek daha lezzetli bir hale getirilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: