Buradasın
Fırında kuzu kuşbaşı en güzel nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fırında kuzu kuşbaşı pişirmek için aşağıdaki tarif değerlendirilebilir:
Malzemeler:
- yarım kg kuzu kuşbaşı 3;
- 2 çorba kaşığı tereyağı 3;
- 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan 3;
- 2 adet iri doğranmış yeşil biber 3;
- 2 adet iri doğranmış kırmızı kapya biber 3;
- 1 çay kaşığı pul biber 3;
- 1 adet doğranmış domates 3;
- yeteri kadar tuz 3.
Hazırlanışı:
- Et ve tereyağını tencereye alıp sotelemeye başlayın 3.
- Et, suyunu çekince soğan ve biberleri atın 3.
- Soğanlar solunca salça ve pul biberi ekleyin 3.
- Salçanın kokusu çıkınca domatesi ilave edin, tuzunu ayarlayın ve ocağın altını kısıp etlerin dirilikleri gidene kadar yaklaşık 20 dakika yavaş yavaş pişirin 3.
- Daha sonra yarı pişirdiğiniz yemeği arzu ettiğiniz bir fırın kabına alın 3.
- Bir çay bardağı suyu yemeğin üzerinde gezdirip fırına verin 3.
- Yemek suyunu çekip et ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: