Buradasın
Kuzu gerdani en lezzetli nasıl yenir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuzu gerdanını en lezzetli şekilde yemek için aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz:
- Fırında Pişirme: Kuzu gerdanlarını marine edip (zeytinyağı, yoğurt, sarımsak, kekik ve karabiberle) önceden ısıtılmış 180 derece fırında 1.5 saat pişirin, ardından üzeri açık şekilde 20-30 dakika daha pişirin 4.
- Haşlama: Kuzu gerdanlarını yıkayıp süzdükten sonra bir tencereye alın, üzerini geçecek kadar su ekleyin ve kısık ateşte kaynamaya bırakın 3. Su kaynamaya başladığında oluşan köpükleri alın ve etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 1.5-2 saat pişirin 4.
- Dürüm: Pişmiş kuzu gerdan etlerini lavaşın içine marul, kestane mantarı ve isteğe bağlı olarak sumakla yoğrulmuş soğan ile birlikte koyarak dürüm yapabilirsiniz 1.
Bu yöntemler, kuzu gerdanının yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: