Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuzu gerdanı en güzel pişirmenin birkaç yolu vardır:
- Fırında Pişirme: Kuzu gerdanları marine edip, borcamda iri doğranmış sebzelerle birlikte önceden ısıtılmış 200 derece fırında 60 dakika pişirin 1. Son 15 dakika üzerindeki yağlı kağıdı alarak pişirmeye devam edin 1.
- Haşlama: Kuzu gerdanlarını yıkayıp süzdükten sonra bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin 5. Kısık ateşte kaynamaya bırakın, su kaynamaya başladığında oluşan köpükleri alın 5. Bir adet kuru soğan, birkaç diş sarımsak, defne yaprağı, tane karabiber ve tuz ekleyerek etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 1.5-2 saat pişirin 5.
- Tavada Kızartma: Derin bir kabın içinde 1 yemek kaşığı yoğurt ve salçayı karıştırın 4. Kuzu gerdan dilimlerini karışıma bulayarak 20 dakika bekletin 4. Düdüklü tencereye tereyağı ve zeytinyağı ekleyip ısıtın 4. Isınan tavaya kuzu gerdanlarını alarak çevirerek kızartın 4. Üzerine sıcak su ve tuz ilave edip 15 dakika pişmeye bırakın 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: