Haşlama eti en güzel şekilde haşlamak için aşağıdaki adımları izlemek önerilir: 1. Et Seçimi: Büyük parça ve az yağlı etler tercih edilmelidir. 2. Su Miktarı: Etlerin en az 3-4 parmak kadar üzerinde su eklenmelidir. 3. İlk Köpüğün Alınması: Etleri kaynattıktan sonra çıkan köpüğü kevgirle alıp atmak gerekir. 4. Sebzelerin Eklenmesi: Et pişmeye yakın arpacık soğan, havuç, kereviz ve patates gibi sebzeler eklenmelidir. 5. Tuz ve Aromatik Malzemeler: Et pişerken tuz ve yarım limon suyu eklenebilir, ayrıca defne yaprağı, tane karabiber ve maydanoz sapı gibi aromatik malzemeler kullanılabilir. 6. Pişirme Süresi: Dana eti 1,5-2 saat, kuzu eti ise 1-1,5 saat arasında pişirilmelidir. 7. Dinlendirme: Pişen et, en az 1 saat dinlendirildikten sonra servis edilmelidir.