Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuzu çevirmenin iyisinin nasıl anlaşılacağına dair bazı bilgiler:
- Pişirme Süresi: Kuzu çevirme işlemi orta boy bir kuzu için en az 3-3,5 saat sürmelidir 23. Süre ne kadar uzarsa et o kadar lezzetli olur, ancak bu sürenin altına düşülmemelidir 2.
- Pişme Kontrolü: But kısmına bıçak sokularak akan sıvı incelenebilir; sıvıda kan rengi varsa kebap pişmemiştir, gevşemiş kürekler ve kan renginde sıvı gelmiyorsa kebap pişmiş demektir 3.
- Akıtılan Tuzlu Su: Kebap piştikten sonra kuzunun karnından sırtına kadar bıçakla yırtılır ve buradan dışa akan tuzlu su bir kaba alınır 3. Bu su, kol ve but bölgesine yavaşça dökülür 3.
- Ateş Kontrolü: Ateş hemen güçlendirilirse kebabın dışı pişer, içi çiğ kalır 3. Kıvamında bir çevirme yapabilmek için ağır ateşle başlamak ve çok yavaş çevirmek gerekir 3.
Kuzu çevirmenin iyisinin nasıl anlaşılacağına dair daha fazla bilgi için uzman kişilere veya tariflere başvurulması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: