Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuzu Beğendi Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 1 soğan 1
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı 1
- 2 havuç 1
- Tane karabiber 1
- 4 parça kemikli kuzu eti 1
- 1 yemek kaşığı domates salçası 1
- 1 su bardağı sıcak su 1
- Tuz 1
- 1 tatlı kaşığı un 1
Beğendi için:
- 5 patlıcan 1
- 25 gr tereyağı 1
- 1 yemek kaşığı un 1
- 1 su bardağı süt 1
- Tuz 1
- Rendelenmiş muskat 1
- Yarım limonun suyu 1
Yapılışı:
- Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kısık ateşte kavurun 1.
- Doğranmış havuç, tane karabiber ve kemikli etleri ekleyerek soteleyin 1.
- Salça, tuz ve sıcak suyu ekleyin 1. 1 tatlı kaşığı unu su ile çözdürüp yemeğe ekleyin ve kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin 1.
- Beğendi için, patlıcanları közleyip içlerini çıkarın 1. Üzerine yarım limonun suyunu ekleyip karıştırın 1.
- Tereyağını eritip unu ekleyin ve rengi sararıncaya kadar kavurun 1. Karıştırmaya devam ederken azar azar sütü ekleyin ve koyulaşıncaya kadar pişirin 1. Patlıcanları ekleyip iyice karıştırın 1. Tuz ve rendelenmiş muskatı ekleyip karıştırın 1.
- Servis tabağına beğendiyi yayıp üzerine etleri yerleştirerek sıcak servis yapın 1.
Alternatif olarak, kuzu etli hünkar beğendi tarifi için şu adımları izleyebilirsiniz:
- Patlıcanları közleyip içlerini çıkarın ve rondodan geçirin 2.
- Tereyağı ve unu kavurun, kıvam alana kadar süt ekleyin ve pişirin 2.
- Et için; sıvı yağ ile soğanı kavurun, eti ekleyin ve 15 dakika pişirin 2. 2 yemek kaşığı tereyağı, tuz ve domatesi iyice pişirin, ardından biberi ekleyin 2.
- Pişen domates sosunun içerisine etleri ekleyin ve biraz daha pişirip servis edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: