Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Beğendi yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- Etli Kısım İçin: 500 gram kuşbaşı doğranmış kuzu eti, 1 büyük soğan, 2 diş sarımsak, 2 büyük domates, 1 yemek kaşığı domates salçası, 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, 1 tatlı kaşığı kimyon, tuz ve karabiber, 1 su bardağı sıcak su veya et suyu 1.
- Beğendi İçin: 3-4 adet közlenmiş patlıcan, 2 yemek kaşığı un, 1 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiber 1.
Yapılışı:
- Etin Hazırlanması: Zeytinyağını bir tencerede ısıtın, kuşbaşı etleri ekleyip yüksek ateşte mühürleyin 1. Soğan ve sarımsağı ekleyip birkaç dakika kavurun, domates salçasını ilave edin ve kavurmaya devam edin 2. Domatesleri ekleyin, baharatları ekleyin, ardından sıcak suyu ekleyin ve tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık 40-50 dakika) 1.
- Beğendinin Hazırlanması: Patlıcanları közleyin, kabuklarını soyun ve ince ince doğrayın 1. Tereyağını bir tencerede eritin, unu ekleyip birkaç dakika kavurun 2. Yavaş yavaş sütü ekleyin, sürekli karıştırarak kıvam almasını sağlayın 1. Doğranmış patlıcanları ekleyin ve karıştırın 1. Son olarak kaşar peynirini ekleyin, eriyene kadar karıştırın, tuz ve karabiber ile tatlandırın 1.
- Servis: Hazırladığınız beğendiyi bir servis tabağına alın, üzerine pişmiş etleri yerleştirin ve sıcak servis yapın 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: