Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuyuda kuzu kebabı yapmak için gerekli malzemeler:
- 4-5 parça kemikli kuzu eti (kişi sayısına göre) 5;
- birer tatlı kaşığı tuz ve karabiber 5;
- bir çay bardağı sıvı yağ 5.
Yapılışı:
- Etleri büyük bir tepsiye alın, üzerine tuz, karabiber ve sıvı yağ serpin 5.
- Elinizle masaj yapar gibi iyice yedirin 5.
- Tezgaha yağlı kağıt serin, etleri üzerine koyup hava almayacak şekilde sıkıca sarın 5.
- Ardından tezgaha alüminyum folyo serin ve etleri yine hava almayacak şekilde sıkıca sarın 5.
- Fırınınızın en alt gözüne bir tepsi koyun (akma ihtimaline karşı) 5.
- Üzerindeki ikinci göze tel ızgarayı yerleştirin ve ızgaranın üzerine sardığınız etleri fırın duvarlarına değdirmeden aralıklı olarak yerleştirin 5.
- Fırını 180 dereceye ayarlayın, yaklaşık 2 saat fırın kapağını hiç açmadan pişirin 5.
- Süre sonunda fırını kapatın ve yarım saat daha kapak hiç açılmadan bekletin 5.
- Fırından alıp alüminyum folyoyu çıkarın, yağlı kağıtları dikkatli bir şekilde açın 5.
- İçinde biriken suyu bir kasede toplayıp çorba yapımında kullanabilirsiniz 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: