Kuyuda kuzu kebabı yapmak için gerekli malzemeler: 4-5 parça kemikli kuzu eti (kişi sayısına göre); birer tatlı kaşığı tuz ve karabiber; bir çay bardağı sıvı yağ. Yapılışı: 1. Etleri büyük bir tepsiye alın, üzerine tuz, karabiber ve sıvı yağ serpin. 2. Elinizle masaj yapar gibi iyice yedirin. 3. Tezgaha yağlı kağıt serin, etleri üzerine koyup hava almayacak şekilde sıkıca sarın. 4. Ardından tezgaha alüminyum folyo serin ve etleri yine hava almayacak şekilde sıkıca sarın. 5. Fırınınızın en alt gözüne bir tepsi koyun (akma ihtimaline karşı). 6. Üzerindeki ikinci göze tel ızgarayı yerleştirin ve ızgaranın üzerine sardığınız etleri fırın duvarlarına değdirmeden aralıklı olarak yerleştirin. 7. Fırını 180 dereceye ayarlayın, yaklaşık 2 saat fırın kapağını hiç açmadan pişirin. 8. Süre sonunda fırını kapatın ve yarım saat daha kapak hiç açılmadan bekletin. 9. Fırından alıp alüminyum folyoyu çıkarın, yağlı kağıtları dikkatli bir şekilde açın. 10. İçinde biriken suyu bir kasede toplayıp çorba yapımında kullanabilirsiniz. Kuyu kebabı, genellikle 1,5 metre derinliğinde ve 85-90 cm çapında tuğladan örülmüş kuyularda yapılır.