Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuymak yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları:
- Tereyağı: Tereyağı yakılmadan, sadece köpürene kadar eritilmelidir 2.
- Mısır unu: Yağda kavrulurken rengi dönene kadar karıştırılmalıdır 12.
- Su ekleme: Sıcak su, topaklanmaması için yavaş yavaş ve sürekli karıştırılarak eklenmelidir 23.
- Peynir: Çekme ve uzama özelliği olan, tuzsuz veya az tuzlu peynir kullanılmalıdır 12. Peynir eklendikten sonra karıştırılmaz, sadece üzerine bırakılır ve erimesi beklenir 2.
- Pişirme: Kısık ateşte pişirilmelidir 23.
- Kaynar su: Peynirin daha rahat erimesi ve kuymağın uzayan kıvamını oluşturmak için eklenir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: