Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuymağın püf noktaları şunlardır:
- Kullanılacak Peynir: En iyi sonucu almak için kolot peyniri kullanılması önerilir 12. Bunun yerine kaşar peyniri veya çeçil peyniri de kullanılabilir 2.
- Tereyağı: Kuymak yapımında kaliteli ve taze tereyağı kullanılması önemlidir 5.
- Pişirme Yöntemi: Tereyağı eridikten sonra mısır ununu ekleyip kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurmak gerekir 3. Peynirler eklenip eridikten sonra suyun çekip uzayan bir kıvam alana kadar pişirilmelidir 3.
- Kap: Kuymak, bakır tavada pişirilirse daha iyi bir sonuç elde edilir 2.
- Altının Kısılması: Pişirme sırasında ocağın altının kısık olması, kuymağın yanmasını önler 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: