• Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kuver iki farklı anlamda kullanılabilir:
    1. Lokantalarda kullanılan anlam: Yemeklerin servisinden önce masaya serilen örtü ve bu örtü ile birlikte çatal, bıçak, kaşık, şamdan, tuzluk gibi malzemelerin servise sunulmasından dolayı alınan ücret 12.
    2. Genel anlam: Yiyecek-içecek işletmelerinde, müşterilerin yemek yerken ihtiyaç duydukları malzemelerin düzenli ve eksiksiz bir şekilde hazırlanması 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Servis sayısı ve kuver oranı nedir?

    Servis sayısı ve kuver oranı farklı kavramlardır: 1. Servis Sayısı: Bir restoranda belirli bir dönemde servis yapılan yemek veya kuver (masa hazırlığı) sayısını ifade eder. 2. Kuver Oranı: Restoranın müşteri kabul kapasitesi ile o dönemde servis yapılan kuver sayısı arasındaki orandır. Bu oran, restoranın doluluk seviyesini gösterir.

    Kuver neden alınır?

    Kuver, restoranlarda müşterilerin masasına oturduklarında kullanabilecekleri temel masa düzenlemesi veya masanın kullanılabilir hale getirilmesi için sunulan öğeler için alınır. Kuver ücretinin alınma nedenleri şunlardır: 1. Masanın Hazırlanma Maliyeti: Masaya örtü serilmesi, çatal-bıçak ve diğer araç gereçlerin yerleştirilmesi, temizlenmesi ve dezenfekte edilmesi bir maliyet oluşturur. 2. Sunulan İkramların Maliyeti: Bazı restoranlarda kuver ücretine ekmek, zeytinyağı, meze gibi ikramlar da dahildir ve bu ikramların maliyeti de kuver ücretine yansıtılır. 3. Restoranın Kar Marjı: Kuver ücreti, restoranın kar marjını artırmaya yardımcı olur.

    Kuver çeşitleri nelerdir?

    Kuver çeşitleri, hazırlanış amaçlarına göre dört ana kategoriye ayrılır: 1. Alakart (A’la Carte) Kuveri: Menüsü önceden belirli olmayan, misafirden sipariş alındıktan sonra hazırlanan kuverdir. 2. Tabldot (Table d’hôte) Kuveri: Menüsü önceden belirlenmiş ve belirli saatlerde bir grup müşteriye yapılan servisi ifade eder. 3. Kahvaltı Kuveri: Günün erken saatlerinde müşteriye sunulan kahvaltı için malzemelerin hazırlandığı kuverdir. 4. Açık Büfe Kuveri: Her şey dâhil sistemde, kokteyllerde, davetlerde ve kutlamalarda uygulanmaya uygun kuver çeşididir.

    Kuver ücreti ne zaman alınır?

    Kuver ücreti, restoranlarda müşteriler masaya oturduğunda alınır.

    Kuvertür ve konfiseri aynı mı?

    Kuvertür ve konfiseri aynı şeyler değildir. Kuvertür, kakao yağı ve belirli oranlarda farklı kakao oranlarını baz alınarak oluşturulan çikolata bloğunun tanımıdır. Konfiseri ise bitkisel yağlar tercih edilerek üretilen blok kokolin olarak tanımlanır.

    Kuver ve servis ücreti aynı mı?

    Kuver ve servis ücreti aynı kavramlar değildir. Kuver, restoran ve lokantalarda yemek servisinden önce masaya serilen örtü ve bu örtüyle birlikte sunulan çatal, bıçak, kaşık gibi malzemelerin maliyetini ifade eder. Servis ücreti ise, restoranın personeline sunduğu hizmet ve servis kalitesi karşılığında aldığı ek ücrettir ve genellikle hesabın %10-15'i kadar bir orana sahiptir.

    Kuver ücreti yasal mı?

    Kuver ücreti, yasal olarak değerlendirilmemektedir. Tüketici Kanunu’nun 6502 sayılı 6. ve 7. maddeleri uyarınca, işletmeler bir ürün veya hizmet satın alındığında başka bir hizmeti zorunlu kılamazlar ve sipariş edilmeyen hizmetler için ücret talep edemezler. Bu nedenle, restoranlarda masaya konulan malzemelerin ücreti olarak alınan kuverin yasal bir dayanağı yoktur.