• Buradasın

    Kuver nedir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A neatly set dining table in a Turkish restaurant with a crisp white tablecloth, polished silverware, a flickering candle in a brass holder, and a small salt shaker, evoking an elegant and inviting atmosphere.
    Kuver, Fransızca "couvert" kelimesinden türeyen ve restoranlarda masaya önceden konulan örtü, çatal-bıçak, peçete, tuzluk, karabiberlik gibi araç ve gereçlerin genel adını ifade eder 12.
    Bazı restoranlarda kuver, ekmek, zeytinyağı, meze gibi sunumları da kapsar 12.
    Kuver ücreti, bu masaya önceden konulan araç ve gereçlerin ve sunulan ikramların ücretidir 15.
    Kuver ücreti, masanın hazırlanma maliyetini, sunulan ikramların maliyetini ve restoranın kar marjını karşılamak için alınır 1.
    Kuver ücreti yasal değildir, ancak birçok restoran bu ücreti adisyona ekleyebilir 23.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Servis sayısı ve kuver oranı nedir?

    Servis sayısı ve kuver oranı farklı kavramlardır: 1. Servis Sayısı: Bir restoranda belirli bir dönemde servis yapılan yemek veya kuver (masa hazırlığı) sayısını ifade eder. 2. Kuver Oranı: Restoranın müşteri kabul kapasitesi ile o dönemde servis yapılan kuver sayısı arasındaki orandır. Bu oran, restoranın doluluk seviyesini gösterir.
    A neatly set restaurant table in Turkey with a crisp white tablecloth, polished silverware, a small plate of olives and bread, and a glass of water, evoking a welcoming yet formal dining atmosphere.

    Kuver neden alınır?

    Kuver ücreti alınmasının bazı nedenleri: Masanın hazırlanma maliyeti. Sunulan ikramların maliyeti. Restoranın kar marjı. Servis elemanlarının iş gücü. Kuver ücreti, restoran türüne ve verilen hizmete göre değişiklik gösterir.

    Kuver ücreti yasal mı?

    Kuver ücreti, Türkiye'de yasal değildir. 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'a göre, işletmeler bir ürün veya hizmet satın alırken başka bir ürün veya hizmetin alınmasını zorunlu kılamaz ve sipariş edilmeyen ürün veya hizmetler için ücret talep edemez. Ancak, bazı restoranlar menüde belirtilse bile bu tür ek ücretleri adisyona ekleyebilmektedir. Zorunlu ödenen kuver ücretleri için tüketiciler, fiş veya faturalarıyla birlikte Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurabilir.

    Kuvertür ve konfiseri aynı mı?

    Kuvertür ve konfiseri aynı şeyler değildir. Kuvertür, kakao yağı ve belirli oranlarda farklı kakao oranlarını baz alınarak oluşturulan çikolata bloğunun tanımıdır. Konfiseri ise bitkisel yağlar tercih edilerek üretilen blok kokolin olarak tanımlanır.

    Kuver ve servis ücreti aynı mı?

    Kuver ve servis ücreti aynı değildir. Kuver ücreti, restoranlarda masaya getirilen temel malzemeler için alınan ücrettir. Servis ücreti, çalışanların sağladığı hizmet ve servis kalitesine bağlı olarak alınır. Bazı durumlarda, lüks restoranlarda her iki ücret de aynı anda alınabilir ve bu ücretler, restoranın sunduğu hizmet kalitesine bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

    Kuver çeşitleri nelerdir?

    Kuver çeşitleri: Tabldot Kuver (Table D’hote). Alakart Kuver (À la Carte). Açık Büfe Kuveri. Ayrıca, basit kuver, büfe kuver, breadboard kuver gibi farklı kuver çeşitleri de bulunmaktadır.
    A warmly lit Turkish restaurant with a neatly set table featuring a white tablecloth, polished silverware, and a smiling waiter placing a menu in front of seated guests.

    Kuver ücreti ne zaman alınır?

    Kuver ücreti, restoranlarda masaya konulan ve servise dahil olan temel malzemeler için alınır. Bu malzemeler arasında: Ekmek ve su; Zeytinyağı ve tereyağı; Çatal, bıçak ve servis takımları; Şamdan ve peçete bulunur. Kuver ücreti, genellikle kişi başına olarak belirlenir ve menüde açıkça belirtilmesi yasal bir gerekliliktir. Kuver ücretinin alınmadığı durumlar da vardır: Hızlı servis ve fast food mekanları; Self servis restoranlar; Özel kampanya ve promosyonlar.