• Buradasın

    Kuver neden alınır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A neatly set restaurant table in Turkey with a crisp white tablecloth, polished silverware, a small plate of olives and bread, and a glass of water, evoking a welcoming yet formal dining atmosphere.
    Kuver ücreti alınmasının bazı nedenleri:
    • Masanın hazırlanma maliyeti 15. Masaya örtü serilmesi, çatal-bıçak ve diğer araç gereçlerin yerleştirilmesi, temizlenmesi ve dezenfekte edilmesi bir maliyet oluşturur 15.
    • Sunulan ikramların maliyeti 15. Bazı restoranlarda kuver ücretine ekmek, zeytinyağı, meze gibi ikramlar da dahildir 15.
    • Restoranın kar marjı 1. Kuver ücreti, restoranın kar marjını artırmaya yardımcı olur 1.
    • Servis elemanlarının iş gücü 5. Masa hazırlığına dahil olan servis elemanlarının iş gücü de bu ücretle desteklenir 5.
    Kuver ücreti, restoran türüne ve verilen hizmete göre değişiklik gösterir 5. Ayrıca, kuver ücretini alıp almama kararı ve bu ücretin miktarı restoranın politikasına bağlıdır 5.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    A warmly lit Turkish restaurant with a neatly set table featuring a white tablecloth, polished silverware, and a smiling waiter placing a menu in front of seated guests.

    Kuver ücreti ne zaman alınır?

    Kuver ücreti, restoranlarda masaya konulan ve servise dahil olan temel malzemeler için alınır. Bu malzemeler arasında: Ekmek ve su; Zeytinyağı ve tereyağı; Çatal, bıçak ve servis takımları; Şamdan ve peçete bulunur. Kuver ücreti, genellikle kişi başına olarak belirlenir ve menüde açıkça belirtilmesi yasal bir gerekliliktir. Kuver ücretinin alınmadığı durumlar da vardır: Hızlı servis ve fast food mekanları; Self servis restoranlar; Özel kampanya ve promosyonlar.

    Kuver çeşitleri nelerdir?

    Kuver çeşitleri: Tabldot Kuver (Table D’hote). Alakart Kuver (À la Carte). Açık Büfe Kuveri. Ayrıca, basit kuver, büfe kuver, breadboard kuver gibi farklı kuver çeşitleri de bulunmaktadır.

    Kuver ücreti yasal mı?

    Kuver ücreti, Türkiye'de yasal değildir. 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'a göre, işletmeler bir ürün veya hizmet satın alırken başka bir ürün veya hizmetin alınmasını zorunlu kılamaz ve sipariş edilmeyen ürün veya hizmetler için ücret talep edemez. Ancak, bazı restoranlar menüde belirtilse bile bu tür ek ücretleri adisyona ekleyebilmektedir. Zorunlu ödenen kuver ücretleri için tüketiciler, fiş veya faturalarıyla birlikte Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurabilir.

    Kuver içinde neler var?

    Kuver, restoranlarda yemek servisinden önce masaya serilen örtü ve bu örtüyle birlikte servise sunulan çatal, bıçak, kaşık, şamdan, tuzluk gibi araç gereçleri ifade eder. Kuverde bulunabilecek bazı malzemeler: masa örtüsü; servis tabağı ve peçete; büyük çatal, bıçak; balık çatalı; çorba kaşığı; tatlı çatalı, bıçağı; içecek ve su bardakları; menaj ve kül tablası; meyve için kaşık, çatal ve bıçak; ekmek ve tereyağ bıçağı. Kuver içeriği, restorana ve sunulan hizmete göre değişiklik gösterebilir.

    Kuver ve servis ücreti aynı mı?

    Kuver ve servis ücreti aynı değildir. Kuver ücreti, restoranlarda masaya getirilen temel malzemeler için alınan ücrettir. Servis ücreti, çalışanların sağladığı hizmet ve servis kalitesine bağlı olarak alınır. Bazı durumlarda, lüks restoranlarda her iki ücret de aynı anda alınabilir ve bu ücretler, restoranın sunduğu hizmet kalitesine bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

    Restoranlarda kuver zorunlu mu?

    Restoranlarda kuver ücreti zorunlu değildir, çünkü bu ücret yasal olarak zorunlu kılınmamıştır. Ancak, bazı restoranlar hizmet kalitesine güven duydukları için adisyonlarına kuver ücretini ayrı bir kalem olarak ekleyebilirler.

    Tabldot ve alakart kuver nedir?

    Tabldot kuver ve alakart kuver, restoranlarda kullanılan iki farklı kuver çeşididir. Tabldot kuver (Table D’hote): Menüsü önceden belli olan yemekler için, servis takımlarının kullanım sırası ve kolaylığı göz önünde bulundurularak hazırlanan kuverdir. Alakart kuver: Menüsü önceden belli olmayan yemekler için, sipariş sonrasında gerekli olan servis takımlarının kullanım sırasına göre yerleştirilmesiyle hazırlanan kuverdir. Kuver, masaya serilen örtü, çatal-kaşık-bıçak takımı, şamdan ve peçete gibi malzemeleri kapsar.