• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevap
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • Yemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • Cevap ›
    • Yemek ›

    Küşleme nasıl yapılır?

    • #Teknoloji
    • #Talimatlar
    • #YemekTarifleri
    • #EtYemekleri

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Küşleme yapmak için gerekli malzemeler:
    • 600 gram bonfile (küşleme) 13;
    • 1/2 yemek kaşığı domates salçası 1;
    • 1 yemek kaşığı yoğurt 13;
    • 1 yemek kaşığı zeytinyağı 13;
    • 1 tatlı kaşığı bal 13;
    • 1 çay kaşığı tuz 13;
    • 1 çay kaşığı karabiber 13.
    Yapılışı:
    1. Eti iri parçalar halinde kesin 1.
    2. Derin bir kap içerisinde salça, yoğurt, zeytinyağı, bal, tuz ve karabiberi güzelce karıştırın 1.
    3. Doğradığınız etleri kabın içine alın ve sosu her yerine gelecek şekilde yedirin 1.
    4. Üzerini streçleyip en az 1 saat buzdolabında bekletin 1.
    5. Tavada önce orta ateşte yaklaşık 15 dakika kadar arkalı önlü pişirin 1.
    6. Sıcak sıcak servis edin 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. yemek.com
        1
      2. unzilesefkebap.com
        2
      3. lezzet.com.tr
        3
      4. diyetkolik.com
        4
      5. canakkaleolay.com
        5
    • Küşlemenin yanında hangi garnitürler servis edilir?

    • Küşleme ile hangi içecekler iyi gider?

    • Küşleme için hangi et türü en uygun?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    Küşleme eti neden pahalı?

    Küşleme etinin pahalı olmasının nedeni, az miktarda bulunmasıdır. Küşleme, koyun ve kuzunun böbrek altı yatağından çıkarılan ve yaklaşık 250 gram kadar elde edilen bir et çeşididir.
    • #Gıda
    • #Ekonomi
    • #Et
    5 kaynak

    Küşlemede hangi et kullanılır?

    Küşleme yapımında kuzu bonfile eti kullanılır.
    • #Yemek
    • #Tarif
    • #EtYemekleri
    5 kaynak

    Küşlemenin yumuşak olması için ne yapmalı?

    Küşlemenin yumuşak olması için marine etme işlemi önerilir. Ayrıca, küşleme doğal olarak yumuşak bir et olduğundan, fazladan terbiye edilmesine gerek yoktur. Küşlemenin ideal pişme derecesi ortadır.
    • #Yemek
    • #EtPişirme
    • #YemekTarifleri
    • #PişirmeTeknikleri
    • #EtYemekleri
    5 kaynak

    Küşlemenin faydaları nelerdir?

    Küşlemenin faydaları şunlardır: 1. Etin Lezzeti ve Yumuşaklık: Küşleme, etin yüzeyindeki yağ ve sinirleri çıkararak etin daha lezzetli ve yumuşak olmasını sağlar. 2. Antioksidan İçeriği: Küşleme, antioksidan açısından zengindir ve bağışıklık sistemini güçlendirir. 3. Kasların Güçlenmesi: B12 vitamini bakımından zengin olan küşleme, kasların güçlenmesine yardımcı olur. 4. Sindirim Sağlığı: Lif açısından zengin olması nedeniyle sindirim sistemini düzenler ve kabızlığı önler. 5. Kalp Sağlığı: Kötü kolesterolü düşürerek ve kan basıncını düzenleyerek kalp-damar hastalıklarına karşı koruyucu etki gösterir.
    • #Yemek
    • #Et
    • #Pişirme
    • #Sağlık
    • #Yemek
    5 kaynak

    Küşlemeye hangi baharatlar konur?

    Küşleme kebabı hazırlanırken fazla baharat kullanılmaz, etin doğal lezzetinin ön planda olması tercih edilir. Ancak, bazı yörelerde küşleme baharatlı olarak da yapılabilir ve bu durumda karabiber, pul biber ve kimyon gibi baharatlar kullanılabilir.
    • #Teknoloji
    • #YemekTarifleri
    • #Baharatlar
    • #Kebap
    5 kaynak

    Küşlemenin en güzel yeri neresidir?

    Küşleme, kuzunun omurga bölümünde, sırtın iç kısmında, omurilik etrafındaki ince uzun kısımda yer alır.
    • #Gıda
    • #Et
    • #Kuzular
    5 kaynak

    Küşleme hayvanın neresi?

    Küşleme, kuzu sırtının ortasından, bel kemiğinin iki tarafından kesilen bir et parçasıdır.
    • #Gıda
    • #Et
    • #Kuzu
    • #Anatomi
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"iz3r0":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"isBirthdayUserId":true,"className":"PortalHeader-User"},"userIdProps":{"flag":"skin","lang":"tr","host":"yandex.com.tr","project":"neurolib","queryParams":{"utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Fkusleme-nasil-yapilir-583893160%3Flr%3D213%26ncrnd%3D77048","tld":"com.tr"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"8597148581754076432","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1754076462057740-1129251366306252949-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-266-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"iz3rw01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"iz3r1":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"iz3rw02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"iz3r2":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"**Küşleme yapmak için gerekli malzemeler:**\n\n* 600 gram bonfile (küşleme) [```1```](https://yemek.com/tarif/kusleme/)[```3```](https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/et-yemekleri/kirmizi-et-tarifleri/kusleme);\n* 1/2 yemek kaşığı domates salçası [```1```](https://yemek.com/tarif/kusleme/);\n* 1 yemek kaşığı yoğurt [```1```](https://yemek.com/tarif/kusleme/)[```3```](https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/et-yemekleri/kirmizi-et-tarifleri/kusleme);\n* 1 yemek kaşığı zeytinyağı [```1```](https://yemek.com/tarif/kusleme/)[```3```](https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/et-yemekleri/kirmizi-et-tarifleri/kusleme);\n* 1 tatlı kaşığı bal [```1```](https://yemek.com/tarif/kusleme/)[```3```](https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/et-yemekleri/kirmizi-et-tarifleri/kusleme);\n* 1 çay kaşığı tuz [```1```](https://yemek.com/tarif/kusleme/)[```3```](https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/et-yemekleri/kirmizi-et-tarifleri/kusleme);\n* 1 çay kaşığı karabiber [```1```](https://yemek.com/tarif/kusleme/)[```3```](https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/et-yemekleri/kirmizi-et-tarifleri/kusleme).\n\n**Yapılışı:**\n\n1. Eti iri parçalar halinde kesin [```1```](https://yemek.com/tarif/kusleme/).\n2. Derin bir kap içerisinde salça, yoğurt, zeytinyağı, bal, tuz ve karabiberi güzelce karıştırın [```1```](https://yemek.com/tarif/kusleme/).\n3. Doğradığınız etleri kabın içine alın ve sosu her yerine gelecek şekilde yedirin [```1```](https://yemek.com/tarif/kusleme/).\n4. Üzerini streçleyip en az 1 saat buzdolabında bekletin [```1```](https://yemek.com/tarif/kusleme/).\n5. Tavada önce orta ateşte yaklaşık 15 dakika kadar arkalı önlü pişirin [```1```](https://yemek.com/tarif/kusleme/).\n6. Sıcak sıcak servis edin [```1```](https://yemek.com/tarif/kusleme/).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://yemek.com/tarif/kusleme/","title":"Küşleme Tarifi, Nasıl Yapılır? (Resimli Anlatım) - Yemek.com","shownUrl":"https://yemek.com/tarif/kusleme/"},{"sourceId":2,"url":"https://www.unzilesefkebap.com/post/kusleme-tarifi","title":"Küşleme Tarifi - Detaylı Anlatım - Ünzile Şef Kebap","shownUrl":"https://www.unzilesefkebap.com/post/kusleme-tarifi"},{"sourceId":3,"url":"https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/et-yemekleri/kirmizi-et-tarifleri/kusleme","title":"Küşleme Tarifi: Küşleme Nasıl Yapılır? | Lezzet","shownUrl":"https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/et-yemekleri/kirmizi-et-tarifleri/kusleme"},{"sourceId":4,"url":"https://www.diyetkolik.com/yemek-tarifi/kusleme","title":"Küşleme Tarifi, Nasıl Yapılır? | Diyetkolik","shownUrl":"https://www.diyetkolik.com/yemek-tarifi/kusleme"},{"sourceId":5,"url":"https://canakkaleolay.com/haber/kusleme-nedir-geleneksel-turk-mutfaginin-lezzetli-et-yemegi-rehberi-89440","title":"Son Dakika Haber | Çanakkale Haber - Küşleme Nedir...","shownUrl":"https://canakkaleolay.com/haber/kusleme-nedir-geleneksel-turk-mutfaginin-lezzetli-et-yemegi-rehberi-89440"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Küşleme nasıl yapılır?","homeUrl":"/yacevap","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}],"tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"#Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/etyemekleri","text":"#EtYemekleri"}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Küşlemenin yanında hangi garnitürler servis edilir?","url":"/search?text=K%C3%BC%C5%9Flemenin+yan%C4%B1nda+hangi+garnit%C3%BCrler+servis+edilir%3F&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Küşleme ile hangi içecekler iyi gider?","url":"/search?text=K%C3%BC%C5%9Fleme+ile+hangi+i%C3%A7ecekler+iyi+gider%3F&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Küşleme için hangi et türü en uygun?","url":"/search?text=K%C3%BC%C5%9Fleme+i%C3%A7in+en+uygun+et+t%C3%BCr%C3%BC&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=K%C3%BC%C5%9Fleme+nas%C4%B1l+yap%C4%B1l%C4%B1r%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"8597148581754076432","reqid":"1754076462057740-1129251366306252949-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-266-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1754076462057740-1129251366306252949-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-266-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"iz3rw03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"iz3r3":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.haberturk.com/htgastro/lezzetli-hatlar/unlu-kusleme-kebap-nasil-yapiliyor-2985317?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://eksisozluk.com/kusleme--319258?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.gaziantepdogus.com/antep-mutfaginin-incisi-kusleme-kebap-nedir-nasil-yapilir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.reitix.com/merak/kusleme-nedir-ve-kuzunun-neresinden-cikar/07bd293a?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://bilgiall.net/kusleme-nedir-kusleme-hayvanin-neresidir/?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/kusleme-eti-neden-pahali-2105285727","header":"Küşleme eti neden pahalı?","teaser":"Küşleme etinin pahalı olmasının nedeni, az miktarda bulunmasıdır. Küşleme, koyun ve kuzunun böbrek altı yatağından çıkarılan ve yaklaşık 250 gram kadar elde edilen bir et çeşididir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"#Gıda"},{"href":"/yacevap/t/ekonomi","text":"#Ekonomi"},{"href":"/yacevap/t/et","text":"#Et"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.diyetkolik.com/yemek-tarifi/kusleme?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/et-yemekleri/kirmizi-et-tarifleri/kusleme?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://kofteciyusuf.com/medya-merkezi/blog/hesapli-kasap-cig-urunler-hangi-et-hangi-yemekle?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.gurmerehberi.com/tarifler/yemek-tarifleri/kusleme-kebap?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.unileverfoodsolutions.com.tr/konsept-uygulamalarimiz/et-pisirme-sirlari/en-yumusak-et-hangisidir.html?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/kuslemede-hangi-et-kullanilir-1746103650","header":"Küşlemede hangi et kullanılır?","teaser":"Küşleme yapımında kuzu bonfile eti kullanılır.","tags":[{"href":"/yacevap/t/yemek","text":"#Yemek"},{"href":"/yacevap/t/tarif","text":"#Tarif"},{"href":"/yacevap/t/etyemekleri","text":"#EtYemekleri"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://masterchefhasanulusoy.blogspot.com/2020/04/kusleme.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://ozmarmarakasap.com/kusleme-nedir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/tarif/kusleme/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://turkascihaberleri.com/HaberDetay/74095/Geleneksel-Turk-mutfaginda-Kusle-me-Nedir--Nasil-Yapilir--Nasil-Pisirilir-.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://mutfaktarifleri.com.tr/kuzu-kusleme-tarifi/?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/kuslemenin-yumusak-olmasi-icin-ne-yapmali-1294579487","header":"Küşlemenin yumuşak olması için ne yapmalı?","teaser":"Küşlemenin yumuşak olması için marine etme işlemi önerilir. Ayrıca, küşleme doğal olarak yumuşak bir et olduğundan, fazladan terbiye edilmesine gerek yoktur. Küşlemenin ideal pişme derecesi ortadır.","tags":[{"href":"/yacevap/t/yemek","text":"#Yemek"},{"href":"/yacevap/t/etpisirme","text":"#EtPişirme"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/pisirmeteknikleri","text":"#PişirmeTeknikleri"},{"href":"/yacevap/t/etyemekleri","text":"#EtYemekleri"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.faydalar.net/keskulun-faydalari.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemeksozluk.com/sozluk/etler/kusleme/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.haberturk.com/kusleme-nedir-neyden-yapilir-kusleme-hayvanin-neresi-htka-3594633?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://faydalarizararlari.net/kisnisin-faydalari/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.faydalar.gen.tr/ku-elmasinin-saglik-uzerindeki-faydalari-nelerdir.html?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/kuslemenin-faydalari-nelerdir-982829234","header":"Küşlemenin faydaları nelerdir?","teaser":"Küşlemenin faydaları şunlardır: 1. Etin Lezzeti ve Yumuşaklık: Küşleme, etin yüzeyindeki yağ ve sinirleri çıkararak etin daha lezzetli ve yumuşak olmasını sağlar. 2. Antioksidan İçeriği: Küşleme, antioksidan açısından zengindir ve bağışıklık sistemini güçlendirir. 3. Kasların Güçlenmesi: B12 vitamini bakımından zengin olan küşleme, kasların güçlenmesine yardımcı olur. 4. Sindirim Sağlığı: Lif açısından zengin olması nedeniyle sindirim sistemini düzenler ve kabızlığı önler. 5. Kalp Sağlığı: Kötü kolesterolü düşürerek ve kan basıncını düzenleyerek kalp-damar hastalıklarına karşı koruyucu etki gösterir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/yemek","text":"#Yemek"},{"href":"/yacevap/t/et","text":"#Et"},{"href":"/yacevap/t/pisirme","text":"#Pişirme"},{"href":"/yacevap/t/saglik","text":"#Sağlık"},{"href":"/yacevap/t/yemek","text":"#Yemek"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://tr.wikipedia.org/wiki/K%C3%BC%C5%9Fleme_kebab%C4%B1?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/et-yemekleri/kirmizi-et-tarifleri/kusleme?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.sabah.com.tr/egitim/kusleme-hayvanin-neresi-kusleme-hangi-etten-yapilir-e1-7064739?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://bilgiall.net/kusleme-nedir-kusleme-hayvanin-neresidir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.haberturk.com/kusleme-nedir-neyden-yapilir-kusleme-hayvanin-neresi-htka-3594633?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/kuslemeye-hangi-baharatlar-konur-1178957656","header":"Küşlemeye hangi baharatlar konur?","teaser":"Küşleme kebabı hazırlanırken fazla baharat kullanılmaz, etin doğal lezzetinin ön planda olması tercih edilir. Ancak, bazı yörelerde küşleme baharatlı olarak da yapılabilir ve bu durumda karabiber, pul biber ve kimyon gibi baharatlar kullanılabilir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/baharatlar","text":"#Baharatlar"},{"href":"/yacevap/t/kebap","text":"#Kebap"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://mimuu.com/kuzunun-en-guzel-yeri-neresidir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.haberturk.com/kusleme-nedir-neyden-yapilir-kusleme-hayvanin-neresi-htka-3594633?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://bilgiall.net/kusleme-nedir-kusleme-hayvanin-neresidir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.yemektekeyifvar.com/yemek-ve-yasam/kusleme-nedir-nasil-yapilir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.gurmex.com/kusleme-kebaphan-gaziantep/?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/kuslemenin-en-guzel-yeri-neresidir-1304344903","header":"Küşlemenin en güzel yeri neresidir?","teaser":"Küşleme, kuzunun omurga bölümünde, sırtın iç kısmında, omurilik etrafındaki ince uzun kısımda yer alır.","tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"#Gıda"},{"href":"/yacevap/t/et","text":"#Et"},{"href":"/yacevap/t/kuzular","text":"#Kuzular"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/sozluk/kusleme/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.yemektekeyifvar.com/yemek-ve-yasam/kusleme-nedir-nasil-yapilir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://ozmarmarakasap.com/kusleme-nedir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.haberturk.com/kusleme-nedir-neyden-yapilir-kusleme-hayvanin-neresi-htka-3594633?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.dayibilir.com/soru/169278/kuzu-kusleme-hayvanin-neresi?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/kusleme-hayvanin-neresi-3982577891","header":"Küşleme hayvanın neresi?","teaser":"Küşleme, kuzu sırtının ortasından, bel kemiğinin iki tarafından kesilen bir et parçasıdır.","tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"#Gıda"},{"href":"/yacevap/t/et","text":"#Et"},{"href":"/yacevap/t/kuzu","text":"#Kuzu"},{"href":"/yacevap/t/anatomi","text":"#Anatomi"}]}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"iz3rw04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"iz3r4":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"iz3rw05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"iz3r5":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"type":"tiktok","url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/677728751613663494","title":"TikTok"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/173325632992778150","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/677728793472889615","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/1182131906657966033","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/893945194569821080","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"iz3rw06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}