Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Küşlemenin faydaları şunlardır:
- Etin Lezzeti ve Yumuşaklık: Küşleme, etin yüzeyindeki yağ ve sinirleri çıkararak etin daha lezzetli ve yumuşak olmasını sağlar 23.
- Antioksidan İçeriği: Küşleme, antioksidan açısından zengindir ve bağışıklık sistemini güçlendirir 5.
- Kasların Güçlenmesi: B12 vitamini bakımından zengin olan küşleme, kasların güçlenmesine yardımcı olur 3.
- Sindirim Sağlığı: Lif açısından zengin olması nedeniyle sindirim sistemini düzenler ve kabızlığı önler 5.
- Kalp Sağlığı: Kötü kolesterolü düşürerek ve kan basıncını düzenleyerek kalp-damar hastalıklarına karşı koruyucu etki gösterir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: