• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevap
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • Yemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • Cevap ›
    • Yemek ›

    Küşlemenin yumuşak olması için ne yapmalı?

    • #Yemek
    • #EtPişirme
    • #YemekTarifleri
    • #PişirmeTeknikleri
    • #EtYemekleri

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Küşlemenin yumuşak olması için şu adımlar izlenmelidir:
    1. Doğru Et Seçimi: Taze ve kaliteli kuzu eti, tercihen but veya kol bölgesi kullanılmalıdır 12.
    2. Doğrama Tekniği: Eti eşit büyüklükte parçalara bölmek, eşit pişmelerini sağlar 1.
    3. Pişirme Yöntemi: Küşleme, kısık ateşte uzun süre pişirilmelidir 13. Yüksek ısıda pişirilirse et kuruyabilir 2.
    4. Marine Etme: Eti marine etmek, daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar 3. Bunun için yoğurt, limon suyu, sarımsak, çeşitli baharatlar ve otlar kullanılabilir 3.
    5. Dinlendirme: Pişirme sonrası etin birkaç dakika dinlendirilmesi, suyunun içinde kalmasını ve daha lezzetli olmasını temin eder 23.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. canakkaleolay.com
        1
      2. lezzet.com.tr
        2
      3. gurmedunyasi.com.tr
        3
      4. sezenmedya.com.tr
        4
      5. nefisyemektarifleri.com
        5
    • Marine süresi ne kadar olmalıdır?

    • Küşleme nasıl doğru şekilde pişirilir?

    • Marine işlemi için hangi baharatlar kullanılabilir?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    Küşleme ne anlama gelir?

    Küşleme, kasaplık koyunlardan elde edilen, omurilik boyunca uzanan, 15 cm uzunluğunda ve 100-150 gram ağırlığında bir et parçası anlamına gelir. Bu et, tamamen sinirsiz olduğu için oldukça yumuşaktır ve pişirilmeden önce uzun süre marine edilmesine gerek yoktur.
    • #Gıda
    • #Et
    5 kaynak

    Küşleme nasıl yapılır?

    Küşleme yapmak için gerekli malzemeler: 600 gram bonfile (küşleme); 1/2 yemek kaşığı domates salçası; 1 yemek kaşığı yoğurt; 1 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 tatlı kaşığı bal; 1 çay kaşığı tuz; 1 çay kaşığı karabiber. Yapılışı: 1. Eti iri parçalar halinde kesin. 2. Derin bir kap içerisinde salça, yoğurt, zeytinyağı, bal, tuz ve karabiberi güzelce karıştırın. 3. Doğradığınız etleri kabın içine alın ve sosu her yerine gelecek şekilde yedirin. 4. Üzerini streçleyip en az 1 saat buzdolabında bekletin. 5. Tavada önce orta ateşte yaklaşık 15 dakika kadar arkalı önlü pişirin. 6. Sıcak sıcak servis edin.
    • #Teknoloji
    • #Talimatlar
    • #YemekTarifleri
    • #EtYemekleri
    5 kaynak

    Küşlemenin yumuşak olması için hayvanın neresinden alınır?

    Küşlemenin yumuşak olması için kuzunun sırt bölgesinin ortasından, bel kemiğinin iki yanından elde edilir.
    • #Hayvancılık
    • #Deri
    • #Kuzu
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"kpar0":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"isBirthdayUserId":true,"className":"PortalHeader-User"},"userIdProps":{"flag":"skin","lang":"tr","host":"yandex.com.tr","project":"neurolib","queryParams":{"utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Fkuslemenin-yumusak-olmasi-icin-ne-yapmali-1294579487%3Flr%3D213%26ncrnd%3D8631","tld":"com.tr"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"6321721091754503918","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1754503975576813-6663462164512755678-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-314-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"kparw01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"kpar1":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"kparw02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"kpar2":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"Küşlemenin yumuşak olması için şu adımlar izlenmelidir:\n\n1. **Doğru Et Seçimi**: Taze ve kaliteli kuzu eti, tercihen but veya kol bölgesi kullanılmalıdır [```1```](https://canakkaleolay.com/haber/kusleme-nedir-geleneksel-turk-mutfaginin-lezzetli-et-yemegi-rehberi-89440)[```2```](https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/ipuclariyla-kusleme-pisirme-yontemleri).\n2. **Doğrama Tekniği**: Eti eşit büyüklükte parçalara bölmek, eşit pişmelerini sağlar [```1```](https://canakkaleolay.com/haber/kusleme-nedir-geleneksel-turk-mutfaginin-lezzetli-et-yemegi-rehberi-89440).\n3. **Pişirme Yöntemi**: Küşleme, kısık ateşte uzun süre pişirilmelidir [```1```](https://canakkaleolay.com/haber/kusleme-nedir-geleneksel-turk-mutfaginin-lezzetli-et-yemegi-rehberi-89440)[```3```](https://gurmedunyasi.com.tr/kuzu-kusleme-tarifi/). Yüksek ısıda pişirilirse et kuruyabilir [```2```](https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/ipuclariyla-kusleme-pisirme-yontemleri).\n4. **Marine Etme**: Eti marine etmek, daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar [```3```](https://gurmedunyasi.com.tr/kuzu-kusleme-tarifi/). Bunun için yoğurt, limon suyu, sarımsak, çeşitli baharatlar ve otlar kullanılabilir [```3```](https://gurmedunyasi.com.tr/kuzu-kusleme-tarifi/).\n5. **Dinlendirme**: Pişirme sonrası etin birkaç dakika dinlendirilmesi, suyunun içinde kalmasını ve daha lezzetli olmasını temin eder [```2```](https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/ipuclariyla-kusleme-pisirme-yontemleri)[```3```](https://gurmedunyasi.com.tr/kuzu-kusleme-tarifi/).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://canakkaleolay.com/haber/kusleme-nedir-geleneksel-turk-mutfaginin-lezzetli-et-yemegi-rehberi-89440","title":"Çanakkale Olay | Son Dakika Haber | Çanakkale Haber...","shownUrl":"https://canakkaleolay.com/haber/kusleme-nedir-geleneksel-turk-mutfaginin-lezzetli-et-yemegi-rehberi-89440"},{"sourceId":2,"url":"https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/ipuclariyla-kusleme-pisirme-yontemleri","title":"İpuçlarıyla Küşleme Pişirme Yöntemleri","shownUrl":"https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/ipuclariyla-kusleme-pisirme-yontemleri"},{"sourceId":3,"url":"https://gurmedunyasi.com.tr/kuzu-kusleme-tarifi/","title":"Gurme Mutfağından Lezzetler - Kuzu Küşleme Tarifi","shownUrl":"https://gurmedunyasi.com.tr/kuzu-kusleme-tarifi/"},{"sourceId":4,"url":"https://sezenmedya.com.tr/uygulamalar/kusleme","title":"4 Kişilik Küşleme Tarifi - Yumuşacık ve Lezzetli","shownUrl":"https://sezenmedya.com.tr/uygulamalar/kusleme"},{"sourceId":5,"url":"https://www.nefisyemektarifleri.com/blog/kusleme-nedir-nasil-yapilir/","title":"Küşleme Nedir, Nasıl Yapılır, Pişirilir? - Nefis Yemek Tarifleri","shownUrl":"https://www.nefisyemektarifleri.com/blog/kusleme-nedir-nasil-yapilir/"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Küşlemenin yumuşak olması için ne yapmalı?","homeUrl":"/yacevap","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}],"tags":[{"href":"/yacevap/t/yemek","text":"#Yemek"},{"href":"/yacevap/t/etpisirme","text":"#EtPişirme"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/pisirmeteknikleri","text":"#PişirmeTeknikleri"},{"href":"/yacevap/t/etyemekleri","text":"#EtYemekleri"}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Marine süresi ne kadar olmalıdır?","url":"/search?text=K%C3%BC%C5%9Fleme+marine+s%C3%BCresi&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Küşleme nasıl doğru şekilde pişirilir?","url":"/search?text=K%C3%BC%C5%9Fleme+pi%C5%9Firme+y%C3%B6ntemleri&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Marine işlemi için hangi baharatlar kullanılabilir?","url":"/search?text=K%C3%BC%C5%9Fleme+i%C3%A7in+marine+baharatlar%C4%B1&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=K%C3%BC%C5%9Flemenin+yumu%C5%9Fak+olmas%C4%B1+i%C3%A7in+ne+yapmal%C4%B1%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"6321721091754503918","reqid":"1754503975576813-6663462164512755678-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-314-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1754503975576813-6663462164512755678-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-314-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"kparw03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"kpar3":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://ozmarmarakasap.com/kusleme-nedir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.etcii.com.tr/tr/pratik-bilgiler/pratik-bilgiler/kuzu-kusleme?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.seslisozluk.net/k%C3%BC%C5%9Fleme-nedir-ne-demek/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://eksisozluk.com/kusleme--319258?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://normalsozluk.com/b/kusleme--70254?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/kusleme-ne-anlama-gelir-2748973094","header":"Küşleme ne anlama gelir?","teaser":"Küşleme, kasaplık koyunlardan elde edilen, omurilik boyunca uzanan, 15 cm uzunluğunda ve 100-150 gram ağırlığında bir et parçası anlamına gelir. Bu et, tamamen sinirsiz olduğu için oldukça yumuşaktır ve pişirilmeden önce uzun süre marine edilmesine gerek yoktur.","tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"#Gıda"},{"href":"/yacevap/t/et","text":"#Et"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/tarif/kusleme/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.unzilesefkebap.com/post/kusleme-tarifi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/et-yemekleri/kirmizi-et-tarifleri/kusleme?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.diyetkolik.com/yemek-tarifi/kusleme?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://canakkaleolay.com/haber/kusleme-nedir-geleneksel-turk-mutfaginin-lezzetli-et-yemegi-rehberi-89440?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/kusleme-nasil-yapilir-583893160","header":"Küşleme nasıl yapılır?","teaser":"Küşleme yapmak için gerekli malzemeler: 600 gram bonfile (küşleme); 1/2 yemek kaşığı domates salçası; 1 yemek kaşığı yoğurt; 1 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 tatlı kaşığı bal; 1 çay kaşığı tuz; 1 çay kaşığı karabiber. Yapılışı: 1. Eti iri parçalar halinde kesin. 2. Derin bir kap içerisinde salça, yoğurt, zeytinyağı, bal, tuz ve karabiberi güzelce karıştırın. 3. Doğradığınız etleri kabın içine alın ve sosu her yerine gelecek şekilde yedirin. 4. Üzerini streçleyip en az 1 saat buzdolabında bekletin. 5. Tavada önce orta ateşte yaklaşık 15 dakika kadar arkalı önlü pişirin. 6. Sıcak sıcak servis edin.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"#Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/etyemekleri","text":"#EtYemekleri"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://tr.wikipedia.org/wiki/K%C3%BC%C5%9Fleme_kebab%C4%B1?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://ozmarmarakasap.com/kusleme-nedir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://organikasap.com/blog/organikasap-kuzu-kusleme-ile-lezzetli-sofralar?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.yemektekeyifvar.com/yemek-ve-yasam/kusleme-nedir-nasil-yapilir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/ipuclariyla-kusleme-pisirme-yontemleri?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/kuslemenin-yumusak-olmasi-icin-hayvanin-neresinden-alinir-2143152972","header":"Küşlemenin yumuşak olması için hayvanın neresinden alınır?","teaser":"Küşlemenin yumuşak olması için kuzunun sırt bölgesinin ortasından, bel kemiğinin iki yanından elde edilir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/hayvancilik","text":"#Hayvancılık"},{"href":"/yacevap/t/deri","text":"#Deri"},{"href":"/yacevap/t/kuzu","text":"#Kuzu"}]}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"kparw04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"kpar4":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"kparw05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"kpar5":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"type":"tiktok","url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/677728751613663494","title":"TikTok"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/173325632992778150","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/677728793472889615","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/1182131906657966033","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/893945194569821080","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"kparw06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}