• Buradasın

    Küşlemeyi kaç dakika pişirmeli?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A sizzling cast-iron pan with golden-brown küşleme meat slices, steam rising as a hand flips them with tongs, set against a rustic Turkish kitchen backdrop with fresh herbs and spices nearby.
    Küşleme, kısık ateşte ortalama 1-1,5 saat pişirilir 4. Ancak pişirme süresi, etin kalitesine ve parça büyüklüğüne göre değişebilir 4.
    Küşlemenin renginin dönüştüğü an pişirmenin bitmesi önerilir; gereğinden fazla pişirmek, etin doğal lezzetini kaybettirebilir 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Küşleme nasıl yapılır?

    Küşleme yapmak için gerekli malzemeler: 600 gram bonfile (küşleme); yarım yemek kaşığı domates salçası; bir yemek kaşığı yoğurt; bir yemek kaşığı zeytinyağı; bir tatlı kaşığı bal; bir çay kaşığı tuz; bir çay kaşığı karabiber. Yapılışı: 1. Eti iri parçalar halinde kesin. 2. Derin bir kapta salça, yoğurt, zeytinyağı, bal, tuz ve karabiberi karıştırın. 3. Doğradığınız etleri kabın içine alın ve sosu etlerin her yerine gelecek şekilde yedirin. 4. Üzerini streçleyip en az bir saat buzdolabında bekletin. 5. Tavada önce orta ateşte yaklaşık 15 dakika, arkalı önlü pişirin. 6. Sıcak servis edin. Küşleme, mangalda veya fırında da pişirilebilir.