• Buradasın

    Küşlemenin en güzel yeri neresidir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Küşlemenin en güzel yeri, kuzunun omurgasının iki tarafından uzanan yaklaşık 15 cm uzunluğundaki sinirsiz et parçasıdır 14. Bu et, en yumuşak kuzu eti olarak kabul edilir 14.
    Küşleme, genellikle Gaziantep yöresinde gerçek lezzetinde olur 2. Gaziantep'te küşleme yemek için önerilen yerler arasında Küşlemeci Halil Usta, Küşleme Hüseyin Usta ve Küşlemeci Mehmet Usta bulunur 2.
    Ayrıca, İstanbul'da da küşleme yiyebileceğiniz bazı mekanlar şunlardır:
    • Küşlemeci Bilal Usta (Bağcılar) 12;
    • Baran Et Mangal (Fatih) 2;
    • Köşkeroğlu (Karaköy) 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Küşleme nasıl yapılır?

    Küşleme yapmak için gerekli malzemeler: 600 gram bonfile (küşleme); yarım yemek kaşığı domates salçası; bir yemek kaşığı yoğurt; bir yemek kaşığı zeytinyağı; bir tatlı kaşığı bal; bir çay kaşığı tuz; bir çay kaşığı karabiber. Yapılışı: 1. Eti iri parçalar halinde kesin. 2. Derin bir kapta salça, yoğurt, zeytinyağı, bal, tuz ve karabiberi karıştırın. 3. Doğradığınız etleri kabın içine alın ve sosu etlerin her yerine gelecek şekilde yedirin. 4. Üzerini streçleyip en az bir saat buzdolabında bekletin. 5. Tavada önce orta ateşte yaklaşık 15 dakika, arkalı önlü pişirin. 6. Sıcak servis edin. Küşleme, mangalda veya fırında da pişirilebilir.

    Küşleme ne anlama gelir?

    Küşleme, kuzuların omurga bölümünden uzunlamasına iki tane olan ve yaklaşık 100-150 gram civarında çıkan uzun et parçasıdır. Küşleme kelimesinin diğer anlamları aşağıdaki gibidir: Kuzu bonfile. Havyar kıymetinde et. Küşleme, adını pişirme sırasında çıkardığı "küş küş" sesinden aldığı rivayet edilir. Küşleme, genellikle Gaziantep ve Şanlıurfa'nın mutfaklarında yer alan bir lezzettir.

    Küşleme neden pahalı?

    Küşlemenin pahalı olmasının birkaç nedeni vardır: Az bulunması. Yüksek talep. Özel bir et parçası olması. Ustalık gerektirmesi.