• Buradasın

    Küşleme ne anlama gelir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A close-up of a tender, marinated strip of lamb meat resting on a wooden cutting board, with fresh herbs and a sprinkle of spices nearby, evoking the rich flavors of Turkish cuisine.
    Küşleme, kuzuların omurga bölümünden uzunlamasına iki tane olan ve yaklaşık 100-150 gram civarında çıkan uzun et parçasıdır 23.
    Küşleme kelimesinin diğer anlamları aşağıdaki gibidir:
    • Kuzu bonfile 24.
    • Havyar kıymetinde et 4.
    Küşleme, adını pişirme sırasında çıkardığı "küş küş" sesinden aldığı rivayet edilir 5.
    Küşleme, genellikle Gaziantep ve Şanlıurfa'nın mutfaklarında yer alan bir lezzettir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Küş kelimesi nereden gelir?

    Küş kelimesi, Osmanlıca kökenli olup, "öldüren, öldürücü" anlamına gelir. Bu kelime, tamlama yapımında kullanılarak çeşitli terimler oluşturur, örneğin: Düşman-küş: Düşman öldüren. Merdüm-küş: Adam öldüren. Zebûn-küş: Düşkün öldüren, fırsat düşkünü.

    Küşleme neden pahalı?

    Küşlemenin pahalı olmasının birkaç nedeni vardır: Az bulunması. Yüksek talep. Özel bir et parçası olması. Ustalık gerektirmesi.
    A succulent, tender slice of grilled küşleme meat on a rustic wooden plate, garnished with fresh herbs, surrounded by vibrant vegetables and a warm, golden glow from a nearby fire.

    Küşlemenin faydaları nelerdir?

    Küşlemenin bazı faydaları: Protein açısından zengindir. Demir ve çinko içerir. Kolay sindirilir. Antioksidan ve B12 vitamini kaynağıdır. Doğal ve katkısız bir et türüdür.

    Küşleme nasıl yapılır?

    Küşleme yapmak için gerekli malzemeler: 600 gram bonfile (küşleme); 1/2 yemek kaşığı domates salçası; 1 yemek kaşığı yoğurt; 1 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 tatlı kaşığı bal; 1 çay kaşığı tuz; 1 çay kaşığı karabiber. Yapılışı: 1. Eti iri parçalar halinde kesin. 2. Derin bir kap içerisinde salça, yoğurt, zeytinyağı, bal, tuz ve karabiberi güzelce karıştırın. 3. Doğradığınız etleri kabın içine alın ve sosu her yerine gelecek şekilde yedirin. 4. Üzerini streçleyip en az 1 saat buzdolabında bekletin. 5. Tavada önce orta ateşte yaklaşık 15 dakika kadar arkalı önlü pişirin. 6. Sıcak sıcak servis edin.