Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuru yoğurt, yoğurdun su içeriğinin büyük ölçüde azaltılmasıyla yapılır 2. Bu işlemin birkaç nedeni vardır:
- Besin Değerini Artırmak: Kurutma işlemi, yoğurdun içindeki suyun buharlaşmasını sağlar ve besin maddelerinin daha yoğun hale gelmesini sağlar 23.
- Uzun Raf Ömrü: Kuru yoğurt, düşük nem içeriği sayesinde daha uzun süre bozulmadan saklanabilir 5. Bu nedenle acil durum gıdası ve uzay yemekleri gibi durumlarda tercih edilir 1.
- Taşınabilirlik: Hafif olması ve soğutma gerektirmemesi, kuru yoğurdu açık hava etkinlikleri ve kamp gibi yerlerde pratik bir gıda seçeneği yapar 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: