Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuru fasulye pişirmenin bazı püf noktaları şunlardır:
- Fasulyenin ıslatılması: Kuru fasulyeyi bir gece önceden ıslatmak, yemeğin daha hızlı pişmesini ve yumuşamasını sağlar 13.
- Kaliteli malzeme kullanımı: Kısa boylu, tombul İspir fasulyesi tercih edilmelidir 23.
- Yağ seçimi: Tereyağı kullanmak, yemeğin lezzetini artırır 23.
- Pişirme yöntemi: Kuru fasulye, kısık ateşte normal tencerede yaklaşık 1 saat veya düdüklü tencerede ortalama 30 dakika pişirilmelidir 34.
- Ek malzemeler: Soğan, domates ve biber salçası ile birlikte kavrulmalıdır 34.
- Son dokunuş: Pişen fasulyeye birkaç damla limon sıkmak, dağılmasını önler 34.
- Fırınlama: Pişen kuru fasulye, güvece alınarak 200 derece fırında 45 dakika-1 saat daha pişirilebilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: