Buradasın
Kuru fasulyenin dağılmaması için ne yapmak gerekir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuru fasulyenin dağılmaması için aşağıdaki püf noktalarına dikkat etmek gerekir:
- Fasulyeleri Islatmak: Fasulyeleri bir gece önceden ıslatmak, yemeğin daha hızlı pişmesini ve yumuşamasını sağlar 12.
- Şeker Eklemek: Pişirme suyuna 1 çay kaşığı toz şeker eklemek, fasulyelerin bütünlüğünü korumasına yardımcı olur 2.
- Kısık Ateşte Pişirmek: Fasulyeyi kısık ateşte pişirmek, dağılmadan pişmesini sağlar 13.
- Asit İçeren Malzemeleri Son Aşamada Eklemek: Domates veya salçayı yemeğin son aşamalarında eklemek, fasulyelerin sertleşmesini önler 2.
- Limon Sıkmak: Fasulyeler çok fazla pişerse dağılabilir, bu yüzden birkaç damla limon sıkmak fasulyenin dağılmasını önler 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: