Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuru fasulyenin pişmeme nedenleri şunlar olabilir:
- Yaşlı veya kalitesiz fasulye kullanımı 12. Eski fasulyeler, suyu emme kabiliyetini kaybedebilir 2.
- Yetersiz ön hazırlık 1. Fasulyelerin en az 8 saat suda bekletilmemesi, pişme süresini uzatabilir 1.
- Yanlış pişirme yöntemi 12. Düşük ısıda uzun süre pişirmek yerine, önce yüksek ısıda kaynatıp ardından kısık ateşte pişirmek gerekir 1.
- Sert su kullanımı 1. Sert su, kuru fasulyenin pişmesini zorlaştırabilir 1.
- Fasulyenin saklama koşulları 1. Kuru fasulyeler, nemden uzak, serin ve karanlık bir ortamda saklanmalıdır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: