Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuru asma yaprağı ile yapılabilecek bazı yemekler:
- Kurutulmuş Asma Yaprağı Yemeği: 2 yemek tabağı kuru asma yaprağı, 250 gr kuşbaşı et, 1 kuru soğan, yarım bardak bulgur, salça ve tuz ile hazırlanan bir yemektir 1. Düdüklü tencereye alınan malzemeler, kaynamaya başladıktan sonra yarım bardak bulgur ilave edilerek pişirilir 1.
- Asma Yaprağı Pidesi: Yoğurt, mısır unu, zeytinyağı, taze soğan, pırasa, nane ve maydanoz ile hazırlanan bir pide çeşididir 4. Hamurun üzerine asma yaprakları serilir ve üzeri yine asma yaprağı ile kaplanarak pişirilir 4.
- Asma Yaprağı Böreği: 6 yufka, yarım kilo salamura yaprak, lor, sıvı yağ, yoğurt ve süt ile hazırlanan bir börek türüdür 4. Yapraklar haşlanıp doğrandıktan sonra lor ile karıştırılarak yufkaların arasına yerleştirilir ve fırınlanır 4.
- Asma Yaprağı Pilavı: 400 gr taze asma yaprağı, 1 çay bardağı bulgur, 2.5 çay bardağı su, salça, soğan, zeytinyağı, tuz ve baharatlarla yapılan bir pilav çeşididir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: