Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Asma yaprağını en iyi şekilde muhafaza etmek için birkaç yöntem kullanılabilir:
- Salamura Yöntemi: Yapraklar, sapları uzun kalacak şekilde hazırlanır ve kısa bir süre kaynar suya bırakılır 12. Ardından, 10'arlı desteler halinde üst üste dizilir ve sap kısmına kaya tuzu eklenerek içe doğru rulo yapılır 12. Hazırlanan rulolar, hava almayacak şekilde cam kavanoza yerleştirilir ve üzerine tuzlu su eklenir 12. Kavanozun kapağı hava almayacak şekilde kapatılır ve serin bir yerde muhafaza edilir 12.
- Kuru Kavanozlama: Yapraklar yıkanmaz, tozları temiz bir bezle alınır ve sapları kesildikten sonra üst üste dizilerek desteler yapılır 14. Desteler dörde katlanır ve soğuk suyla dolu kavanoza yerleştirilir 14. Kavanozun kapağı sıkıca kapatılır ve ters çevrilerek 24 saat soğumaya bırakılır 14.
- Derin Dondurucuda Saklama: Yapraklar iyice yıkanır, suyu süzülür ve 10'arlı gruplar halinde streç filme sarılarak buzdolabı poşetine konulur 4. Kullanım öncesinde çözdürülüp sıcak suya tutulması yeterlidir 4.
- Vakumlama: Yapraklar demetlenir ve vakum poşetine yerleştirilir, ardından vakum makinesi ile havası alınır 4. Kuru ve serin bir yerde, mümkünse buzdolabında saklanır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: