• Buradasın

    Asma yaprağından ne tatlısı yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Asma yaprağından yapılan tatlı, Tokat'ın yöresel bir tatlısıdır 3.
    Asma bağ yaprağı tatlısı için gerekli malzemeler:
    • Tokat'ın asma bağ yaprağı 3;
    • bal 3;
    • yumurta beyazı 3;
    • ceviz 3.
    Hazırlanışı:
    1. Tokat'ın salamura yaprağı ılık suda bekletilerek tuzu çıkartılır 3.
    2. Bal, yumurta beyazı ve cevizle iç harcı hazırlanır 3.
    3. Yaprak, iç harçla sarılarak 180 derece fırında 10 dakika pişirilir 3.
    4. Üzerine toz şeker serpilerek fırınlanır ve 10 dakika içinde cips kıvamına gelmesi sağlanır 3.
    Ayrıca, asma yaprağıyla asma yapraklı kısır, asma yapraklı börek, asma yapraklı pilav, asma yaprağı çorbası ve asma yapraklı salata gibi farklı tarifler de yapılabilir 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Yaprak tatlısı malzemeleri nelerdir?

    Yaprak tatlısı malzemeleri şunlardır: Yufka: 5-6 adet. Ceviz içi: 1 su bardağı, iri dövülmüş. Margarin veya tereyağı: 150 gram. Toz şeker: 1 su bardağı. Su: 1 su bardağı. Limon suyu: Yarım limondan elde edilen. İsteğe bağlı: 1 tatlı kaşığı tarçın. Ayrıca, yaprak kabak tatlısı için 3 adet yaprak kabak ve 2 yemek kaşığı ceviz içi de kullanılabilir.

    Kuru asma yaprağı ile ne yapılır?

    Kuru asma yaprağı ile yapılabilecek bazı yemekler: Kurutulmuş Asma Yaprağı Yemeği: 2 yemek tabağı kuru asma yaprağı, 250 gr kuşbaşı et, 1 kuru soğan, yarım bardak bulgur, salça ve tuz ile hazırlanan bir yemektir. Asma Yaprağı Pidesi: Yoğurt, mısır unu, zeytinyağı, taze soğan, pırasa, nane ve maydanoz ile hazırlanan bir pide çeşididir. Asma Yaprağı Böreği: 6 yufka, yarım kilo salamura yaprak, lor, sıvı yağ, yoğurt ve süt ile hazırlanan bir börek türüdür. Asma Yaprağı Pilavı: 400 gr taze asma yaprağı, 1 çay bardağı bulgur, 2.5 çay bardağı su, salça, soğan, zeytinyağı, tuz ve baharatlarla yapılan bir pilav çeşididir.