Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Asma yaprağından yapılan tatlı, Tokat'ın yöresel bir tatlısıdır 3.
Asma bağ yaprağı tatlısı için gerekli malzemeler:
Hazırlanışı:
- Tokat'ın salamura yaprağı ılık suda bekletilerek tuzu çıkartılır 3.
- Bal, yumurta beyazı ve cevizle iç harcı hazırlanır 3.
- Yaprak, iç harçla sarılarak 180 derece fırında 10 dakika pişirilir 3.
- Üzerine toz şeker serpilerek fırınlanır ve 10 dakika içinde cips kıvamına gelmesi sağlanır 3.
Ayrıca, asma yaprağıyla asma yapraklı kısır, asma yapraklı börek, asma yapraklı pilav, asma yaprağı çorbası ve asma yapraklı salata gibi farklı tarifler de yapılabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: