Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Künefede "tepeleme fıstık" ifadesinin ne anlama geldiğine dair bir bilgi bulunamamıştır. Ancak, künefe yapımında kullanılan malzemeler ve yapım aşamaları hakkında bilgi verilebilir.
Künefe yapımında kullanılan malzemeler:
- tel kadayıf 123;
- tuzsuz künefe peyniri veya alternatif olarak mozzarella, dil peyniri gibi peynirler 123;
- tereyağı 123;
- şeker, su ve limon suyundan oluşan şerbet 123.
Künefe yapım aşamaları:
- Şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır 14.
- Kadayıf tel tel ayrılır ve tereyağı ile yoğrulur 14.
- Kadayıfın yarısı tavaya yayılır, üzerine peynir konur ve kalan kadayıfla kapatılır 14.
- Kısık ateşte, tavayı sık sık çevirerek altı kızartılır 14.
- Tepsi bir tabağa ters çevrilir ve diğer tarafı da kızartılır 14.
- Sıcak künefenin üzerine ılık şerbet dökülür 125.
- Üzerine Antep fıstığı veya kaymak eklenerek servis edilir 25.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: