Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Künefe kaymağı yapmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Kilis keçisi ve İvesi ırkı koyun sütleri herhangi bir oranda karıştırılıp kaynatılır 4.
- Kaynar süt, yüksek kenarlı bakır kaymak tepsilerine alınır 4.
- Tepsiler, köz haline gelmiş ateşin üzerine yerleştirilir 4.
- Kulplu kepçelerle süt, 45-50 dakika savrularak sütün iyice köpüklenmesi sağlanır 4.
- Sütün savrulması esnasında ince bağ dallarının yanması ile çıkan dumanla süt temas ederek tütsüleme yapılmış olur 4.
- Köpüklenen süt, 4-5 saat bekletilir 4.
- Oluşan kaymak tabakaları alınarak küçük kaymak tepsilerine kat kat dizilir 4.
Elde edilen kaymak, en az %60 yağ ihtiva etmelidir 4.
Künefe kaymağı yapmak için farklı yöntemler de kullanılabilir.
Künefe kaymağı tarifi için uygun bir kaynak bulunamamıştır.
Daha fazla bilgi için bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: