Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Krokan tarifi için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Şekeri tavaya alarak kısık ateşte eritin 1.
- Şeker homojen şekilde eridiğinde tereyağını ilave ederek sürekli karıştırın 1.
- Ardından susamı ekleyin 1.
- Yağlı kağıdın üstüne döküp kaşık yardımıyla düzleştirin 1. Bu aşamada hızlı olmalısınız 1.
- Bıçak yardımıyla kare kare olacak şekilde çizikler atın 1.
- 15 dakika sonra tüketmeye hazır olacaktır 1.
Alternatif olarak, fındıklı krokan tarifi:
- Teflon tavaya 1 su bardağı toz şeker ve 1 su bardağı fındık koyun 2.
- Kısık ateşte bir süre bekletin 2.
- Şeker erimeye başlayınca kaşık yardımı ile karıştırarak, iyice akışkan olmasını sağlayın 2.
- Şeker tam olarak eridiğinde içerisine 3 damla limon sıkıp, 1-2 dk daha pişirin 2.
- Yağlı bir fırın kağıdı (ya da yağlı bir fırın tepsisi) üzerine pişirdiğiniz karışımı döküp, yayın 2.
- Bu karışımı 7-8 dk kadar bekletin 2.
- Ardından yağlı kağıdın bir kenarından tutup, hafifçe kaldırın 2.
- Hazırladığınız fındıklı krokanı bir kaşık yardımı ile tek tek alıp da yağlı kağıdın üstüne koyup, şekil verebilirsiniz 2.
- Krokanlar tamamen sertleştiğinde eliniz ile istediğiniz büyüklükte kırıp, servis edebilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: