Buradasın
Krep gözlemenin yumuşak olması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Krep gözlemenin yumuşak olması için şu yöntemler uygulanabilir:
- Un seçimi: Mısır unu veya pirinç unu gibi glütensiz unlar, krepleri daha yumuşak ve kabarmış hale getirir 4.
- Hamurun hazırlanması: Kuru malzemeler bir kapta karıştırıldıktan sonra, süt ve yumurtalar ayrı bir kapta çırpılır 4. Sıvı yağ eklenip çırpmaya devam edildikten sonra, sütlü karışım azar azar unlu karışıma eklenerek pürüzsüz bir hamur elde edilir 4.
- Dinlendirme: Hamurun hazırlandıktan sonra 30 dakika dinlendirilmesi, glütenin gevşemesini sağlar ve kreplerin daha yumuşak olmasını sağlar 4.
- Pişirme: Teflon veya yapışmaz tabanlı bir tava tercih edilmeli ve tava çok fazla ısıtılmamalıdır 14. Orta ateşte pişirme, kreplerin yanmadan altın rengini almasını sağlar 2.
- Pişirme sonrası: Krepler hemen servis edilmezse, üzerlerinin nemli bir bezle örtülmesi, yumuşak kalmalarını sağlar 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: