Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kremalı revani yapmak için gerekli malzemeler:
- Revani için: 3 adet yumurta, 2 Türk kahvesi fincanı yoğurt, 1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ, 4 Türk kahvesi fincanı irmik, 2 Türk kahvesi fincanı un, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, arzuya göre limon kabuğu rendesi 1.
- Şerbeti için: 3 su bardağı şeker, 3 su bardağı su, 1 çay kaşığı limon suyu 1.
- Kreması için: 3 su bardağı süt, 1 tepeleme dolu yemek kaşığı un, 1 tepeleme dolu yemek kaşığı nişasta, 1 dolu yemek kaşığı şeker, 1 paket vanilya 1.
Yapılışı:
- Şerbet malzemelerini tencereye alın ve kaynamaya başladıktan sonra altını kısarak 5 dakika kaynatın 1.
- Yumurtaları güzelce çırpın, oda sıcaklığında olması daha iyi olur 1.
- Yağ ve yoğurdu ekleyerek çırpmaya devam edin 1.
- İrmik ekleyerek karıştırın 1.
- En son un, kabartma tozu, vanilya ve limon kabuğu rendesini ilave edin ve iyice karıştırın 1.
- Katı yağla yağlanmış orta boy tepsiye hamuru dökün 1.
- 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişirin 1.
- Revani pişerken kremasını hazırlayın, bunun için tencereye krema malzemelerini alarak karıştırarak pişirin 1.
- Fırından çıkan revaninin üzerine soğuk şerbeti dökün 1.
- Şerbeti tamamen çekince kremasını dökerek üzerini düzeltin ve bol hindistan cevizi serpin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: