Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Revani yaparken püf noktaları şunlardır:
- Malzemelerin Oda Sıcaklığında Olması: Yumurtalar ve diğer malzemelerin oda sıcaklığında olması, revaninin kabarması için önemlidir 12.
- Şerbetin Ilık Olması: Revani fırından çıkar çıkmaz, ılık şerbet dökülmelidir 13.
- Yoğurdun Sulu Kısmı: Revani hamuruna hafif sulu yoğurt eklemek, daha güzel kabarmasını sağlar 1.
- İrmik Kullanımı: Revaninin dokusunun güzelleşmesi için irmik kullanılması tavsiye edilir 13.
- Fırın Isısı ve Süresi: Fırını önceden 190 dereceye ısıtmak ve revaniyi 30-35 dakika pişirmek gereklidir 23.
- Şerbetin Nüfuz Etmesi: Şerbetin irmiğe nüfuz etmesi için revaniyi dilimlemeden önce yarım saat bekletmek önerilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: