• Buradasın

    Revani yaparken püf noktası nedir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Revani yaparken püf noktaları şunlardır:
    1. Malzemelerin Oda Sıcaklığında Olması: Yumurtalar ve diğer malzemelerin oda sıcaklığında olması, revaninin kabarması için önemlidir 12.
    2. Şerbetin Ilık Olması: Revani fırından çıkar çıkmaz, ılık şerbet dökülmelidir 13.
    3. Yoğurdun Sulu Kısmı: Revani hamuruna hafif sulu yoğurt eklemek, daha güzel kabarmasını sağlar 1.
    4. İrmik Kullanımı: Revaninin dokusunun güzelleşmesi için irmik kullanılması tavsiye edilir 13.
    5. Fırın Isısı ve Süresi: Fırını önceden 190 dereceye ısıtmak ve revaniyi 30-35 dakika pişirmek gereklidir 23.
    6. Şerbetin Nüfuz Etmesi: Şerbetin irmiğe nüfuz etmesi için revaniyi dilimlemeden önce yarım saat bekletmek önerilir 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    En güzel revaninin şerbeti nasıl yapılır?

    En güzel revaninin şerbeti için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 2 su bardağı toz şeker - 2 su bardağı su - 1 tatlı kaşığı limon suyu - 1-2 damla gül suyu (isteğe bağlı) Yapılışı: 1. Bir tencereye 2 su bardağı suyu ve 2 su bardağı toz şekeri ekleyin. 2. Malzemeleri karıştırarak şekerin tamamen erimesini sağlayın. 3. Tencereyi orta ateşte ocağa yerleştirin ve kaynamaya bırakın. 4. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra, 1 tatlı kaşığı limon suyunu ekleyin. 5. Şerbeti yaklaşık 10-15 dakika kadar kaynatmaya devam edin, kıvamı hafifçe koyulaşmalıdır. 6. İsteğe bağlı olarak, kaynama işlemi bittikten sonra birkaç damla gül suyu ekleyebilirsiniz. 7. Şerbeti ocaktan aldıktan sonra, tamamen soğuması için bir kenarda bekletin. Revani tatlısının üzerine, pişirilip sıcak hale geldikten sonra bu şerbeti dökmek gerekmektedir.

    Orjinal revani nasıl yapılır?

    Orjinal revani yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 3 adet yumurta - 1 çay bardağı irmik - 1 çay bardağı un - 1 çay bardağı toz şeker - 1 paket vanilya - 1 paket kabartma tozu - 1 tutam tuz - 2 çorba kaşığı un - Yarım çorba kaşığı tereyağı - Şerbeti için: 1 tatlı kaşığı limon suyu, 2 su bardağı su, 2 su bardağı toz şeker Yapılışı: 1. Yumurtaların, şekerin ve tuzun olduğu kabı çırpma kabına alın ve yumurtalar iyice kabarıncaya kadar çırpın. 2. Un, irmik, vanilyayı kabaran yumurtaların içine ekleyin ve karıştırmaya devam edin. 3. Son olarak kabartma tozunu ekleyin ve 1-2 kez daha karıştırın. 4. 18-20 cm çapında yuvarlak bir borcam veya tepsiyi yağlayın ve unu üzerine serpin. 5. Tepsinin her yanı unlanınca ters çevirin ve fazla unu dökün. 6. Hazırladığınız revani karışımını yağladığınız tepsiye yayın. 7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirin. 8. Revani pişerken şerbeti için şeker ve suyu bir tencereye alın, harlı ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatın. 9. Limon suyunu ekleyerek 2-3 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın. 10. Revaniyi fırından almadan önce bir kürdan batırarak içinin pişip pişmediğini kontrol edin. 11. Kuru çıkarsa pişen revaniyi dilimleyin ve üzerine ılık şerbeti dökün. 12. Yarım saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.

    En güzel revaniyi hangi unla yapılır?

    En güzel revaniyi irmik ve un karışımıyla yapmak geleneksel tariflere göre uygundur.

    Kremalı revani nasıl yapılır?

    Kremalı revani yapmak için gerekli malzemeler: Revani için: 3 adet yumurta, 2 Türk kahvesi fincanı yoğurt, 1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ, 4 Türk kahvesi fincanı irmik, 2 Türk kahvesi fincanı un, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, arzuya göre limon kabuğu rendesi. Şerbeti için: 3 su bardağı şeker, 3 su bardağı su, 1 çay kaşığı limon suyu. Kreması için: 3 su bardağı süt, 1 tepeleme dolu yemek kaşığı un, 1 tepeleme dolu yemek kaşığı nişasta, 1 dolu yemek kaşığı şeker, 1 paket vanilya. Yapılışı: 1. Şerbet malzemelerini tencereye alın ve kaynamaya başladıktan sonra altını kısarak 5 dakika kaynatın. 2. Yumurtaları güzelce çırpın, oda sıcaklığında olması daha iyi olur. 3. Yağ ve yoğurdu ekleyerek çırpmaya devam edin. 4. İrmik ekleyerek karıştırın. 5. En son un, kabartma tozu, vanilya ve limon kabuğu rendesini ilave edin ve iyice karıştırın. 6. Katı yağla yağlanmış orta boy tepsiye hamuru dökün. 7. 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. 8. Revani pişerken kremasını hazırlayın, bunun için tencereye krema malzemelerini alarak karıştırarak pişirin. 9. Fırından çıkan revaninin üzerine soğuk şerbeti dökün. 10. Şerbeti tamamen çekince kremasını dökerek üzerini düzeltin ve bol hindistan cevizi serpin.

    Kolay revani nasıl yapılır?

    Kolay revani yapımı için gerekli malzemeler: Keki için: 3 yumurta, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı irmik, 1 su bardağı un, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 1 çay bardağı sıvı yağ. Şerbeti için: 3 su bardağı su, 3 su bardağı şeker, yarım limon suyu. Yapılışı: 1. İşe ilk olarak şerbeti hazırlamakla başlayın. 2. Şerbet soğurken bir yandan keki hazırlayın. 3. Daha sonra un, kabartma tozu, vanilyayı da ekleyerek çırpmaya devam edin. 4. Önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında üstü kızarana kadar, yaklaşık 30 dakika boyunca pişirin. 5. Kekinizi fırından çıkardığınız anda dilimlere ayırın ve üzerine soğumuş şerbeti dökün. Üzerini hindistan cevizi, ceviz ya da fıstıkla süsleyerek servis edebilirsiniz.

    1 tepsi revaniye ne kadar şerbet konur?

    1 tepsi revani için 3 su bardağı şeker ve 3 su bardağı su ile hazırlanan şerbet uygundur.

    Fanlı mı fansız mı revani?

    Revani tatlısını fansız fırında pişirmek daha uygundur. Ancak, bazı kullanıcılar fanlı fırında da güzel sonuçlar elde edebilirler.