• Buradasın

    Orjinal revani nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Orjinal revani yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
    Malzemeler:
    • 3 adet yumurta 12
    • 1 çay bardağı irmik 1
    • 1 çay bardağı un 1
    • 1 çay bardağı toz şeker 1
    • 1 paket vanilya 12
    • 1 paket kabartma tozu 12
    • 1 tutam tuz 1
    • 2 çorba kaşığı un 1
    • Yarım çorba kaşığı tereyağı 1
    • Şerbeti için: 1 tatlı kaşığı limon suyu, 2 su bardağı su, 2 su bardağı toz şeker 1
    Yapılışı:
    1. Yumurtaların, şekerin ve tuzun olduğu kabı çırpma kabına alın ve yumurtalar iyice kabarıncaya kadar çırpın 1.
    2. Un, irmik, vanilyayı kabaran yumurtaların içine ekleyin ve karıştırmaya devam edin 1.
    3. Son olarak kabartma tozunu ekleyin ve 1-2 kez daha karıştırın 1.
    4. 18-20 cm çapında yuvarlak bir borcam veya tepsiyi yağlayın ve unu üzerine serpin 1.
    5. Tepsinin her yanı unlanınca ters çevirin ve fazla unu dökün 1.
    6. Hazırladığınız revani karışımını yağladığınız tepsiye yayın 1.
    7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirin 1.
    8. Revani pişerken şerbeti için şeker ve suyu bir tencereye alın, harlı ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatın 1.
    9. Limon suyunu ekleyerek 2-3 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın 1.
    10. Revaniyi fırından almadan önce bir kürdan batırarak içinin pişip pişmediğini kontrol edin 1.
    11. Kuru çıkarsa pişen revaniyi dilimleyin ve üzerine ılık şerbeti dökün 1.
    12. Yarım saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kolay revani nasıl yapılır?

    Kolay revani yapımı için gerekli malzemeler: Keki için: 3 yumurta, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı irmik, 1 su bardağı un, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 1 çay bardağı sıvı yağ. Şerbeti için: 3 su bardağı su, 3 su bardağı şeker, yarım limon suyu. Yapılışı: 1. İşe ilk olarak şerbeti hazırlamakla başlayın. 2. Şerbet soğurken bir yandan keki hazırlayın. 3. Daha sonra un, kabartma tozu, vanilyayı da ekleyerek çırpmaya devam edin. 4. Önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında üstü kızarana kadar, yaklaşık 30 dakika boyunca pişirin. 5. Kekinizi fırından çıkardığınız anda dilimlere ayırın ve üzerine soğumuş şerbeti dökün. Üzerini hindistan cevizi, ceviz ya da fıstıkla süsleyerek servis edebilirsiniz.

    Portakallı revani malzemeleri nelerdir?

    Portakallı revani malzemeleri şunlardır: Kek için: 4 adet yumurta, yarım su bardağı toz şeker, 1 su bardağı ayçiçek yağı, 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı irmik, 1 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1 adet portakal kabuğu rendesi. Şerbet için: 2,5 su bardağı toz şeker, 3 su bardağı su, 1 su bardağı portakal suyu.

    Orjinal revaninin içine ne konur?

    Orijinal revaninin içine konan malzemeler şunlardır: Un: 1 su bardağı buğday unu. İrmik: 1 su bardağı irmik. Yumurta: 3 tane yumurta. Toz şeker: 1 su bardağı toz şeker. Yoğurt: 1 su bardağı yoğurt. Sıvı yağ: 1 çay bardağı sıvıyağ. Kabartma tozu: 1 paket kabartma tozu. Vanilya: 1 paket vanilya. Limon kabuğu: 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu. Ayrıca, revaninin iç harcını zenginleştirmek için ceviz, fındık, kuru üzüm ve tarçın gibi ek malzemeler de kullanılabilir.

    Revani haşhaşlı olur mu?

    Evet, revani haşhaşlı olabilir. Haşhaşlı revani tarifi için gerekli malzemeler şunlardır: 4 adet yumurta; 1 çay bardağı süt; yarım su bardağı şeker; yarım su bardağı sıvı yağ; yarım su bardağı irmik; 1 su bardağı haşhaş; 1 su bardağı un; 1 paket kabartma tozu; 1 paket vanilya; 2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi. Ayrıca, üzeri için krem şanti ve soğuk süt de kullanılabilir.

    Oktay ustadan revaniye süt konur mu?

    Evet, Oktay Usta'nın revani tarifinde süt kullanılabilir.

    En hafif revani nasıl yapılır?

    En hafif revani yapımı için aşağıdaki tarifi kullanabilirsiniz: Malzemeler: 3 adet yumurta; 1 su bardağı toz şeker; 1 su bardağı yoğurt; 1 su bardağı irmik; 1 su bardağı un; 1 çay bardağı sıvı yağ; 1 paket kabartma tozu; 1 paket vanilin. Şerbet için: 3 su bardağı su; 3 su bardağı toz şeker; 1 dilim limon. Yapılışı: 1. Şerbeti hazırlamak için şeker ve suyu bir tencereye alın, şeker eriyene kadar karıştırıp kaynamaya bırakın. 2. Keki için yumurtaları ve şekeri derin bir kaba alarak beyazlaşıp köpürene kadar çırpın. 3. İrmik, un, kabartma tozu ve vanilini ekleyerek homojen bir hamur elde edin. 4. Yağlanmış 28 cm’lik kare veya yuvarlak bir borcama karışımı dökün. 5. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin. 6. Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine, ılık şerbeti yavaş yavaş dökün. 7. Şerbetin iyice çekmesi için tatlıyı en az 2 saat dinlendirin. Revaniyi bir top vanilyalı veya sade dondurma ile servis edebilirsiniz.

    En güzel revani şerbeti nasıl yapılır?

    En güzel revani şerbetini yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 3 su bardağı su - 2 su bardağı toz şeker - 1 tatlı kaşığı limon suyu - 1 tatlı kaşığı vanilin (isteğe bağlı) Hazırlanışı: 1. Bir tencereye 3 su bardağı suyu ve 2 su bardağı toz şekeri ekleyin. 2. Şekerin tamamen erimesi için karışımı orta ateşte kaynatın. 3. Şeker eridikten sonra, kaynamaya başladıktan sonra 1 tatlı kaşığı limon suyunu ekleyin. 4. İsteğe bağlı olarak, şerbetinize 1 tatlı kaşığı vanilin ekleyebilirsiniz. 5. Şerbeti yaklaşık 10-15 dakika kaynatın. Revani şerbeti, sadece revani tatlısında değil, aynı zamanda diğer birçok Türk tatlısında da kullanılabilir.