Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Orjinal revani yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 3 adet yumurta 12
- 1 çay bardağı irmik 1
- 1 çay bardağı un 1
- 1 çay bardağı toz şeker 1
- 1 paket vanilya 12
- 1 paket kabartma tozu 12
- 1 tutam tuz 1
- 2 çorba kaşığı un 1
- Yarım çorba kaşığı tereyağı 1
- Şerbeti için: 1 tatlı kaşığı limon suyu, 2 su bardağı su, 2 su bardağı toz şeker 1
Yapılışı:
- Yumurtaların, şekerin ve tuzun olduğu kabı çırpma kabına alın ve yumurtalar iyice kabarıncaya kadar çırpın 1.
- Un, irmik, vanilyayı kabaran yumurtaların içine ekleyin ve karıştırmaya devam edin 1.
- Son olarak kabartma tozunu ekleyin ve 1-2 kez daha karıştırın 1.
- 18-20 cm çapında yuvarlak bir borcam veya tepsiyi yağlayın ve unu üzerine serpin 1.
- Tepsinin her yanı unlanınca ters çevirin ve fazla unu dökün 1.
- Hazırladığınız revani karışımını yağladığınız tepsiye yayın 1.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirin 1.
- Revani pişerken şerbeti için şeker ve suyu bir tencereye alın, harlı ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatın 1.
- Limon suyunu ekleyerek 2-3 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın 1.
- Revaniyi fırından almadan önce bir kürdan batırarak içinin pişip pişmediğini kontrol edin 1.
- Kuru çıkarsa pişen revaniyi dilimleyin ve üzerine ılık şerbeti dökün 1.
- Yarım saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: