Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Orijinal revani yapmak için gerekli malzemeler:
- 3 adet yumurta 12;
- 1 çay bardağı şeker 12;
- 1 çay bardağı yoğurt 12;
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ 12;
- 2 su bardağı irmik 12;
- 1 su bardağı un 12;
- 1 paket kabartma tozu 12;
- isteğe göre üzerine ceviz 1;
- şerbeti için: 4 su bardağı şeker, 4 su bardağı su, yarım yemek kaşığı limon suyu 1.
Yapılışı:
- Şerbeti hazırlayın: Su ve şekeri tencereye alın, kaynayana kadar arada karıştırarak kaynatın 12. Kaynamaya başlayınca ocağı yarılayın ve 15 dakika daha kaynatın 12. Limon suyunu ekleyip 1-2 dakika daha kaynatın, ardından ocağı kapatın 12.
- Keki hazırlayın: Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın 12. Yoğurt ve sıvı yağı ekleyip 1-2 dakika daha çırpın 12. İrmik, un ve kabartma tozunu eleyip ekleyin, spatulayla karıştırın 12.
- Pişirme: Yağlanmış büyük boy borcama harcı dökün ve 170 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin 12. Üzeri iyice kızarana kadar aralıklı kontrol edin 1.
- Servis: Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika dinlendirin 12. Soğumuş şerbeti her yerine eşit miktarda dökün 12. En az 3-4 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz 12.
Revani yaparken malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edilmelidir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: