Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kolay Revani Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı irmik 12;
- 1,5 su bardağı un 1;
- 1 çay bardağı sıvı yağ 12;
- 3 adet yumurta 12;
- 1 çay bardağı toz şeker 12;
- 1 paket vanilya 12;
- 1 paket kabartma tozu 12;
- 1 su bardağı yoğurt 12.
Şerbeti için:
Yapılışı:
- Şerbeti hazırlayın: Şeker ve suyu tencerede kaynatarak şerbeti hazırlayın, soğumaya bırakın 12.
- Hamuru karıştırın: Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın, yoğurt, sıvı yağ ve irmiği ekleyip çırpmaya devam edin 12. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek son kez çırpın 12.
- Fırında pişirin: Yağladığınız borcama karışımı dökün, önceden ısıtılmış 170°C fırında yaklaşık 30 dakika pişirin 12.
- Şerbeti dökün: Fırından çıkan sıcak kekin üzerine soğuk şerbeti dökün ve dinlenmeye bırakın 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: