• Buradasın

    Kolay revani nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kolay revani yapımı için gerekli malzemeler:
    • Keki için: 3 yumurta, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı irmik, 1 su bardağı un, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 1 çay bardağı sıvı yağ 14.
    • Şerbeti için: 3 su bardağı su, 3 su bardağı şeker, yarım limon suyu 14.
    Yapılışı:
    1. İşe ilk olarak şerbeti hazırlamakla başlayın 1. Tencereye şekeri ve suyu alın, kaynamaya başladıktan sonra yarım limonun suyunu da ekleyin ve 1-2 dakika daha kaynatın 1.
    2. Şerbet soğurken bir yandan keki hazırlayın 1. İlk olarak yumurta ve şekeri bir çırpma kabına alıp iyice çırpın 1. Ardından kek karışımınıza sıvı yağı, yoğurdu ve irmiği ekleyin, çırpmaya devam edin 1.
    3. Daha sonra un, kabartma tozu, vanilyayı da ekleyerek çırpmaya devam edin 1. Kek kabını yağlayın ve kek karışımını kabın içerisine dökün 1.
    4. Önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında üstü kızarana kadar, yaklaşık 30 dakika boyunca pişirin 1.
    5. Kekinizi fırından çıkardığınız anda dilimlere ayırın ve üzerine soğumuş şerbeti dökün 1. 1-2 saat dinlendikten sonra revaniniz hazır 1.
    Üzerini hindistan cevizi, ceviz ya da fıstıkla süsleyerek servis edebilirsiniz 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    İrmik revaniye ne zaman konur?

    İrmik, revani yapımında hamurun hazırlanışı sırasında konur. Revani yapımında irmik, diğer malzemelerle birlikte (yumurta, şeker, yoğurt, sıvı yağ, un, kabartma tozu, vanilya) karıştırılarak homojen bir karışım elde edilir.

    Fanlı mı fansız mı revani?

    Revani tatlısını fansız fırında pişirmek daha uygundur. Ancak, bazı kullanıcılar fanlı fırında da güzel sonuçlar elde edebilirler.

    Orjinal revaninin püf noktası nedir?

    Orjinal revaninin püf noktaları şunlardır: 1. Malzeme Sıcaklığı: Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması önemlidir. 2. Şerbetin Sıcaklığı: Revani piştikten sonra üzerine dökülecek şerbetin sıcak olması, tatlının daha iyi şerbeti çekmesini sağlar. 3. Yumurta Çırpma: Yumurtaların iyice çırpılması, revani tatlısının kabarmasını sağlar. 4. Fırın Isıtma: Fırının önceden 180 dereceye ısıtılması, tatlının eşit şekilde pişmesini sağlar. 5. Pişirme Süresi: Revani, genellikle 30-35 dakika pişirilmelidir.

    Kremalı revani nasıl yapılır?

    Kremalı revani yapmak için gerekli malzemeler: Revani için: 3 adet yumurta, 2 Türk kahvesi fincanı yoğurt, 1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ, 4 Türk kahvesi fincanı irmik, 2 Türk kahvesi fincanı un, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, arzuya göre limon kabuğu rendesi. Şerbeti için: 3 su bardağı şeker, 3 su bardağı su, 1 çay kaşığı limon suyu. Kreması için: 3 su bardağı süt, 1 tepeleme dolu yemek kaşığı un, 1 tepeleme dolu yemek kaşığı nişasta, 1 dolu yemek kaşığı şeker, 1 paket vanilya. Yapılışı: 1. Şerbet malzemelerini tencereye alın ve kaynamaya başladıktan sonra altını kısarak 5 dakika kaynatın. 2. Yumurtaları güzelce çırpın, oda sıcaklığında olması daha iyi olur. 3. Yağ ve yoğurdu ekleyerek çırpmaya devam edin. 4. İrmik ekleyerek karıştırın. 5. En son un, kabartma tozu, vanilya ve limon kabuğu rendesini ilave edin ve iyice karıştırın. 6. Katı yağla yağlanmış orta boy tepsiye hamuru dökün. 7. 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. 8. Revani pişerken kremasını hazırlayın, bunun için tencereye krema malzemelerini alarak karıştırarak pişirin. 9. Fırından çıkan revaninin üzerine soğuk şerbeti dökün. 10. Şerbeti tamamen çekince kremasını dökerek üzerini düzeltin ve bol hindistan cevizi serpin.

    Orjinal revani nasıl yapılır?

    Orjinal revani yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 3 adet yumurta - 1 çay bardağı irmik - 1 çay bardağı un - 1 çay bardağı toz şeker - 1 paket vanilya - 1 paket kabartma tozu - 1 tutam tuz - 2 çorba kaşığı un - Yarım çorba kaşığı tereyağı - Şerbeti için: 1 tatlı kaşığı limon suyu, 2 su bardağı su, 2 su bardağı toz şeker Yapılışı: 1. Yumurtaların, şekerin ve tuzun olduğu kabı çırpma kabına alın ve yumurtalar iyice kabarıncaya kadar çırpın. 2. Un, irmik, vanilyayı kabaran yumurtaların içine ekleyin ve karıştırmaya devam edin. 3. Son olarak kabartma tozunu ekleyin ve 1-2 kez daha karıştırın. 4. 18-20 cm çapında yuvarlak bir borcam veya tepsiyi yağlayın ve unu üzerine serpin. 5. Tepsinin her yanı unlanınca ters çevirin ve fazla unu dökün. 6. Hazırladığınız revani karışımını yağladığınız tepsiye yayın. 7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirin. 8. Revani pişerken şerbeti için şeker ve suyu bir tencereye alın, harlı ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatın. 9. Limon suyunu ekleyerek 2-3 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın. 10. Revaniyi fırından almadan önce bir kürdan batırarak içinin pişip pişmediğini kontrol edin. 11. Kuru çıkarsa pişen revaniyi dilimleyin ve üzerine ılık şerbeti dökün. 12. Yarım saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.

    Portakallı Revani'nin püf noktası nedir?

    Portakallı revaninin püf noktaları şunlardır: 1. Malzemelerin oda sıcaklığında olması. 2. Yumurtayı iyice kabartın ve diğer malzemeleri eklerken söndürmemeye özen gösterin. 3. Şerbeti kekin üzerine dökmeden önce şerbetin soğuk, kekin ise sıcak olduğundan emin olun. 4. Portakal suyunu taze sıkılmış kullanın. 5. Portakal kabuğunu rendelerken beyaz kısımlarını almamaya özen gösterin, aksi takdirde acı bir tat oluşabilir.

    Oktay ustadan revaniye süt konur mu?

    Evet, Oktay Usta'nın revani tarifinde süt kullanılabilir.