Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En hafif revani yapımı için aşağıdaki tarifi kullanabilirsiniz:
Malzemeler:
- 3 adet yumurta 12;
- 1 su bardağı toz şeker 12;
- 1 su bardağı yoğurt 12;
- 1 su bardağı irmik 12;
- 1 su bardağı un 12;
- 1 çay bardağı sıvı yağ 12;
- 1 paket kabartma tozu 12;
- 1 paket vanilin 12.
Şerbet için:
Yapılışı:
- Şerbeti hazırlamak için şeker ve suyu bir tencereye alın, şeker eriyene kadar karıştırıp kaynamaya bırakın 1. Kaynadıktan sonra limon dilimini ekleyin ve 10 dakika daha kaynatın 1. Şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakın 1.
- Keki için yumurtaları ve şekeri derin bir kaba alarak beyazlaşıp köpürene kadar çırpın 1. Yoğurt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın 1.
- İrmik, un, kabartma tozu ve vanilini ekleyerek homojen bir hamur elde edin 1.
- Yağlanmış 28 cm’lik kare veya yuvarlak bir borcama karışımı dökün 1.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin 1.
- Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine, ılık şerbeti yavaş yavaş dökün 1.
- Şerbetin iyice çekmesi için tatlıyı en az 2 saat dinlendirin 1.
Revaniyi bir top vanilyalı veya sade dondurma ile servis edebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: