Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En hafif revani tarifi için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
- 3 yumurta 13;
- 1 su bardağı şeker 13;
- 1 su bardağı yoğurt 13;
- 1 su bardağı irmik 13;
- 1 su bardağı un 13;
- 1 paket vanilya 13;
- 1 paket kabartma tozu 13;
- 1 çay bardağı sıvı yağ 13.
Şerbet için:
Yapılışı:
- Şerbet için tencereye şeker ve su alınıp kaynatılır, kaynadıktan sonra yarım limon suyu eklenip 1-2 dakika daha kaynatılıp altı kapatılır 13.
- Kek için, yumurta ve şeker çırpma kabına alınarak iyice çırpılır 13.
- Ardından sıvı yağ, yoğurt ve irmik eklenip çırpılır 13.
- Son olarak un, kabartma tozu ve vanilya eklenerek iyice çırpılır 13.
- Yağlanmış fırın kabına kek hamuru dökülür ve 170 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirilir 13.
- İlk sıcaklığı çıkan kek dilimlere kesilir ve sıcak kekin üstüne soğumuş şerbet dökülür 13.
- 1-2 saat dinlendirdikten sonra üzeri isteğe göre krem şanti, hindistan cevizi veya fıstık ile süslenerek servis edilir 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: