• Buradasın

    En hafif revani nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    En hafif revani yapımı için aşağıdaki tarifi kullanabilirsiniz:
    Malzemeler:
    • 3 adet yumurta 12;
    • 1 su bardağı toz şeker 12;
    • 1 su bardağı yoğurt 12;
    • 1 su bardağı irmik 12;
    • 1 su bardağı un 12;
    • 1 çay bardağı sıvı yağ 12;
    • 1 paket kabartma tozu 12;
    • 1 paket vanilin 12.
    Şerbet için:
    • 3 su bardağı su 13;
    • 3 su bardağı toz şeker 13;
    • 1 dilim limon 1.
    Yapılışı:
    1. Şerbeti hazırlamak için şeker ve suyu bir tencereye alın, şeker eriyene kadar karıştırıp kaynamaya bırakın 1. Kaynadıktan sonra limon dilimini ekleyin ve 10 dakika daha kaynatın 1. Şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakın 1.
    2. Keki için yumurtaları ve şekeri derin bir kaba alarak beyazlaşıp köpürene kadar çırpın 1. Yoğurt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın 1.
    3. İrmik, un, kabartma tozu ve vanilini ekleyerek homojen bir hamur elde edin 1.
    4. Yağlanmış 28 cm’lik kare veya yuvarlak bir borcama karışımı dökün 1.
    5. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin 1.
    6. Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine, ılık şerbeti yavaş yavaş dökün 1.
    7. Şerbetin iyice çekmesi için tatlıyı en az 2 saat dinlendirin 1.
    Revaniyi bir top vanilyalı veya sade dondurma ile servis edebilirsiniz 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kolay revani nasıl yapılır?

    Kolay revani yapımı için gerekli malzemeler: Keki için: 3 yumurta, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı irmik, 1 su bardağı un, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 1 çay bardağı sıvı yağ. Şerbeti için: 3 su bardağı su, 3 su bardağı şeker, yarım limon suyu. Yapılışı: 1. İşe ilk olarak şerbeti hazırlamakla başlayın. 2. Şerbet soğurken bir yandan keki hazırlayın. 3. Daha sonra un, kabartma tozu, vanilyayı da ekleyerek çırpmaya devam edin. 4. Önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında üstü kızarana kadar, yaklaşık 30 dakika boyunca pişirin. 5. Kekinizi fırından çıkardığınız anda dilimlere ayırın ve üzerine soğumuş şerbeti dökün. Üzerini hindistan cevizi, ceviz ya da fıstıkla süsleyerek servis edebilirsiniz.

    1 tepsi revaniye ne kadar şerbet konur?

    1 tepsi revani için 3 su bardağı şeker ve 3 su bardağı su ile hazırlanan şerbet uygundur.

    Fanlı mı fansız mı revani?

    Revani tatlısını fansız fırında pişirmek daha uygundur. Ancak, bazı kullanıcılar fanlı fırında da güzel sonuçlar elde edebilirler.

    Orjinal revaninin püf noktası nedir?

    Orjinal revaninin püf noktaları şunlardır: 1. Malzeme Sıcaklığı: Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması önemlidir. 2. Şerbetin Sıcaklığı: Revani piştikten sonra üzerine dökülecek şerbetin sıcak olması, tatlının daha iyi şerbeti çekmesini sağlar. 3. Yumurta Çırpma: Yumurtaların iyice çırpılması, revani tatlısının kabarmasını sağlar. 4. Fırın Isıtma: Fırının önceden 180 dereceye ısıtılması, tatlının eşit şekilde pişmesini sağlar. 5. Pişirme Süresi: Revani, genellikle 30-35 dakika pişirilmelidir.

    Orjinal revani nasıl yapılır?

    Orjinal revani yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 3 adet yumurta - 1 çay bardağı irmik - 1 çay bardağı un - 1 çay bardağı toz şeker - 1 paket vanilya - 1 paket kabartma tozu - 1 tutam tuz - 2 çorba kaşığı un - Yarım çorba kaşığı tereyağı - Şerbeti için: 1 tatlı kaşığı limon suyu, 2 su bardağı su, 2 su bardağı toz şeker Yapılışı: 1. Yumurtaların, şekerin ve tuzun olduğu kabı çırpma kabına alın ve yumurtalar iyice kabarıncaya kadar çırpın. 2. Un, irmik, vanilyayı kabaran yumurtaların içine ekleyin ve karıştırmaya devam edin. 3. Son olarak kabartma tozunu ekleyin ve 1-2 kez daha karıştırın. 4. 18-20 cm çapında yuvarlak bir borcam veya tepsiyi yağlayın ve unu üzerine serpin. 5. Tepsinin her yanı unlanınca ters çevirin ve fazla unu dökün. 6. Hazırladığınız revani karışımını yağladığınız tepsiye yayın. 7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirin. 8. Revani pişerken şerbeti için şeker ve suyu bir tencereye alın, harlı ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatın. 9. Limon suyunu ekleyerek 2-3 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın. 10. Revaniyi fırından almadan önce bir kürdan batırarak içinin pişip pişmediğini kontrol edin. 11. Kuru çıkarsa pişen revaniyi dilimleyin ve üzerine ılık şerbeti dökün. 12. Yarım saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.

    En güzel revaniye hangi irmik konur?

    En güzel revaniye hem ince hem de kalın irmik kullanılması önerilir. Geleneksel revani tariflerinde genellikle irmik ve un karışımı kullanılır.

    Revani tatlısı malzemeleri nelerdir?

    Revani tatlısı malzemeleri şunlardır: Kek için: - 3 adet yumurta; - 1 çay bardağı toz şeker; - 1 çay bardağı ayçiçek yağı; - 1 su bardağı irmik; - 1,5 su bardağı un; - 1 su bardağı yoğurt; - 1 paket kabartma tozu; - 1 paket vanilin. Şerbet için: - 2,5 su bardağı toz şeker; - 3 su bardağı su; - Yarım limon suyu. Ayrıca, üzeri için Hindistan cevizi de kullanılabilir.